Politerno > Україна і світ > Росіяни майже оточили захисників в Авдіївці, але не змогли замкнути кільце – на коксохімі пожежа, кілька бійців потрапили в полон

Росіяни майже оточили захисників в Авдіївці, але не змогли замкнути кільце – на коксохімі пожежа, кілька бійців потрапили в полон

  • 16 Лютого, 2024
  • 757 Переглядів
  • 0

Російським військам майже вдалося оточити українських бійців в Авдіївці, але “замкнути кільце” вони не зуміли. Наразі ситуація “вирівнялася”. Третя окрема штурмова бригада показала відео з підвалів Авдіївського коксохімічного заводу, де медики стабілізують поранених, а військові укриваються від обстрілів.

“Ворогу майже вдалося оточити, але не вдалося замкнути кільце”, – повідомив заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Збройних сил України майор Родіон Кудряшов в ефірі “Української правди”.

За його словами, українські військові вели бій "у напрямку 360", тобто в усі боки. Але завдяки успішним рейдово-ударним діям 3-ї ОШБр і суміжних підрозділів вдалося "покращити ситуацію і вирівняти критичне становище".

Кудряшов пояснив, що ситуація в районі Авдіївки дуже складна, противник по кількості переважає українські війська у співвідношенні 7 до 1. Але при цьому ворог великого успіху не має.

"Кадри, зняті бійцями Третьої штурмової бригади.Всередині заводу військові укриваються від постійних обстрілів противника, а медики стабілізують поранених. Навіть тоді, коли від чергових КАБів сиплеться стеля", - зазначає пресслужба Третьої ОШБр.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський в Telegram повідомив, що станом на 21:00 16 лютого в Авдіївці тривають важкі бої, на коксохімічному заводі палає пожежа через удари росіян.

"У межах міста Авдіївка тривають важкі бої. Противник продовжує завдавати артилерійських обстрілів та масованих бомбових ударів, практично стираючи місто з лиця землі.

Ворог кидає на штурм всі резерви, перекидаючи їх з інших напрямків, та намагається протиснути нашу оборону. Сили оборони України продовжують стримувати російських окупантів, які переважають кількісно в особовому складі, артилерії та авіації", - зазначив Тарнавський.

За його даними, з початку доби в районі Авдіївки українські війська відбили більш ніж 30 атак росіян. Агресор здійснив 20 авіаударів і понад півтори сотні артилерійських обстрілів.

Крім Авдіївки, артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали майже 20 навколишніх населених пунктів, серед яких Новобахмутівка, Бердичі, Ласточкине, Невельське та ін.

"Зі зруйнованих позицій українські воїни виходять маневром і закріплюються на нових рубежах оборони.

Підкреслюю, пріоритет - збереження життя наших бійців. Тому в разі потреби вони відходять на нові позиції. На привеликий жаль, під час одного з таких виходів декілька наших бійців потрапили в полон. Будемо боротися за звільнення кожного побратима", - додав командувач.

Евакуація поранених ускладнена безперервними обстрілами, але здійснюється. Також через постійні обстріли триває пожежа на Авдіївському коксохімічному заводі, де російські терористи внаслідок обстрілів підпалили цистерну із залишками нафталіну та бітумну смолу на складі.

Тарнавський стверджує, що на цей момент нашим захисникам перекидаються потрібні резерви та боєприпаси. 

"Для розуміння масштабів наступу противника та його "сточування". Левова частина втрат окупантів на Таврійському напрямку припадає саме на Авдіївку", - підкреслив Тарнавський.

Раніше Тарнавський повідомляв, що українські захисники для збереження життів та покращення оперативної обстановки відійшли з позиції “Зеніт” в Авдіївці, наразі триває перегрупування військ та посилення підрозділів.

Нагадаємо, Федеральна служба виконання покарань РФ повідомила вдень 16 лютого про смерть російського опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії №3 Ямало-Ненецького автономного округу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE