Politerno > Україна і світ > Російські тюремники заявили про смерть Навального

Російські тюремники заявили про смерть Навального

  • 16 Лютого, 2024
  • 380 Переглядів
  • 0

Федеральна служба виконання покарань РФ повідомила вдень 16 лютого про смерть російського опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії №3 Ямало-Ненецького автономного округу.

“Шістнадцятого лютого року у виправній колонії №3 засуджений Навальний А.А. після прогулянки відчув себе погано, практично одразу втративши свідомість. Негайно прибули медичні працівники установи, було викликано бригаду швидкої медичної допомоги”, – повідомили “РИА Новости”.

Тюремники додали, що начебто провели всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. “Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого. Причини смерті встановлюються”, – говориться у повідомленні.

Довідково: Навального, який намагався викривати представників російської влади та не раз перебував під арештом, отруїли в РФ препаратом “Новічок”. 20 серпня 2020 року він знепритомнів у літаку, потрапив до реанімації, потім впав у кому. Навального врятували в німецькій клініці Charité. 17 січня 2021 року після повернення з Німеччини Навального затримали. Його звинуватили в невиконанні зобов’язань умовно засудженого у справі “Ів Роше”. А вже 2 лютого суд у Москві ухвалив рішення, що Навальний повинен сісти у в’язницю більш як на 2,5 роки через справу “Ів Роше”. У той же день люди вийшли на вулиці по всій Росії. За декілька годин кількість затриманих перевищила тисячу людей, протести закінчились нічим.

Нагадаємо, українські захисники для збереження життів та покращення оперативної обстановки відійшли з позиції “Зеніт” в Авдіївці, наразі триває перегрупування військ та посилення підрозділів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE