Politerno > Україна і світ > Посли країн ЄС і США, десятки тисяч росіян: в Москві прощаються з Навальним. ВІДЕО

Посли країн ЄС і США, десятки тисяч росіян: в Москві прощаються з Навальним. ВІДЕО

  • 1 Березня, 2024
  • 568 Переглядів
  • 0

У Москві 1 березня відбувається прощання й поховання російського опозиційного політика Олексія Навального, який помер у 16 лютого у виправній колонії.

Про це повідомляє Meduza та SOTA.

До церкви пустили тільки родичів і близьких. Після відспівування труну з тілом Навального винесли з церкви, її повезуть на кладовище. Відспівування тривало менше ніж 20 хвилин.

Територія церкви оточена металевими огорожами. Черга охочих попрощатися з Навальним розтягнулася більш ніж на кілометр. Точної кількості людей, які прийшли попрощатися не повідомляється, але йдеться про сотні бажаючих.

Люди, що стоять навколо огорож, періодично скандують “Навальний!” і “Не пробачимо!”.

Крім того попрощатися з Навальним прийшли посли країн Євросоюзу і США. Так, біля храму помітили посла США Лінн Трейсі, пола Німеччини Олександра Граф Ламбсдорфф, посла Франції П’єра Леві та дипломатичних представників деяких інших країн Євросоюзу.

Після відспівування тіло Навального повезуть на Борисівське кладовище. Могила, в якій його поховають, розташована біля входу на кладовище.

Видання “Sota” повідомило, що рано-вранці біля церкви зібралися вже щонайменше сорок поліцейських машин різного розміру – від легкових до спецавтобусів, уздовж дороги встановлені металеві огорожі й чергує ОМОН.

Поліцейські перевіряють документи й особисті речі перехожих по обидва береги річки. До храму їдуть автозаки.

16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ повідомила про смерть російського опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії №3 Ямало-Ненецького автономного округу РФ. Представники колонії, де перебував Навальний, заявили матері політика, що він помер від синдрому раптової смерті.

19 лютого матір опозиціонера Людмила Навальна приїхала до моргу в Салехарді, де мало б зберігатися тіло її сина, але ні її, ні адвокатів не пустили.

23 лютого Людмила повідомила, що їй погрожують поховати тіло сина в колонії, якщо вона не погодиться на таємний, тихий похорон.

24 лютого російські тюремники нарешті віддали тіло Навального його матері.

27 лютого речниця політика Кіра Ярмиш повідомила, що московські ритуальні агенції відмовляються надавати приміщення для прощання з російським опозиціонером Олексієм Навальним.

Дружина російського опозиційного політика Олексія Навального Юлія під час виступу в Європарламенті 28 лютого згадала війну в Україні, розповіла, чому допомога світу не спинила Володимира Путін та дала поради, як перемогти російського диктатора.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE