Politerno > Україна і світ > Розкрита таємниця мільйона дронів для ЗСУ – експерт

Розкрита таємниця мільйона дронів для ЗСУ – експерт

  • 16 Лютого, 2024
  • 546 Переглядів
  • 0

Пам’ятаєте, президент В. Зеленський анонсував виробництво мільйона безпілотників для фронту протягом цього року? І навіть конкретизував за напрямками — стільки-то ударних, стільки розвідувальних, стільки-то камікадзе і т.д. А найулюбленіший міністр президента М. Федоров почав вчити українців, як виробляти дрони десь кухні або у підсобному господарстві.

Забуваймо за городи, гайда всі у дроноводи!

З оцього дронового надомництва фахівці відразу почали посміхатися, але з сумом. Бо невідомо, кому більше зашкодять кустарні вироби — ворогам, чи нашим бійцям. А деякі прискіпливі, наприклад, Юрий Касьянов, звертають увагу, що ні у січні, ні у лютому якоїсь навали у виробництві та надходженні дронів на фронт не спостерігається. Навпаки — не всі обсяги законтрактовані, а те, що вироблено, може зависати на складах. Тому виникають побоювання щодо цього заповітного мільйону.

І ось тут виходить генсек НАТО Й. Столтенберг весь у білому і фактично під барабанний дріб повідомляє, що це наші зовнішні партнери беруть зобов’язання виробити і передати ЗСУ той самий мільйон безпілотників у 2024 році.

Он воно як! Це ж вам не шо-небудь шо, а кооперація 20 країн!

І відразу у виконання проекту починаєш вірити більше, ніж у надокучливі анонси наших можновладців. І у якості цих майбутніх дронів сумнівів виникає менше. І ворог вже відреагував нервовим сіпанням у пропагандистських каналах.

Проте вибачте, а де ж тут українське виробництво?! Чи європейці вироблять, а наші прозвітують? А гроші, які передбачені на українське дронове виробництво, тихенько розпиляють?

Фронту все одно, звідки зброя, аби з відповідними параметрами та побільше. Але вільні гроші можна було б використати для стимулювання мобілізації, а не на премії за роботу, яку виконав хтось інший, що так полюбляє начальство. Це для того, щоб не склалося ситуації, коли дрони є, а от керувати ними нема кому.

Чи наші вигадливі очільники вчергове запропонують щось небачене, наприклад, перепрофілювати курси навчання автоводіїв на операторів дронів?

Нам водійських прав не треба, най би дрон злітав у небо…

Олександр Кочетков


Нагадаємо, Третя окрема штурмова бригада пояснила, чим бойові дії в Авдіївці наразі відрізняються від боїв, які були у Бахмуті з тодішньою ПВК “Вагнер”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE