Politerno > Україна і світ > У 3-ій штурмовій пояснили, чому в Авдіївці складніше, ніж в Бахмуті

У 3-ій штурмовій пояснили, чому в Авдіївці складніше, ніж в Бахмуті

  • 16 Лютого, 2024
  • 843 Переглядів
  • 0

Третя окрема штурмова бригада пояснила, чим бойові дії в Авдіївці наразі відрізняються від боїв, які були у Бахмуті з тодішньою ПВК “Вагнер”.

Про це повідомив пресофіцер 3-ї ОШБр Олександр Бородін в ефірі національного телемарафону новин.

“Бо (в Авдіївці – ред.) у ворога величезна кількість КАБів і техніки. “Вагнера” (в Бахмуті – ред.) берегли техніку і працювали переважно людьми. Тут (в Авдіївці – ред.) – танкові атаки разом з піхотою, велика кількість БТР та БМП, авіації та FPV-дронів. 

Такого в Бахмуті під час “Вагнерів” не було. Там було складно, але зараз – надскладно”, – зазначив Бородін.

Пресофіцер додав, що на деяких ділянках оборонні дії ведуться на 360 градусів ураження від ворога. Він уточнив, що не має на увазі оточення.

При цьому ворог постійно перекидає нові сили в район Авдіївки.

15 лютого Третя окрема штурмова бригада підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки, а також повідомила, що на Авдіївському напрямку двом бригадам ворога завдано критичного ураження, проте українським захисниками доводиться “воювати на 360 градусів”, а росіяни перекидають до Авдіївки нові сили.

ОСУВ “Таврія” наголошувала, що на Авдіївському напрямку Сили оборони України протистоять у тому числі російським спецпризначенцям та десанту, в останні дні ворог залучає більше бронетехніки для наступу.

Нагадаємо, окупаційні російські війська 15 лютого вдарили двома керованими авіаційними бомбами по населеному пункту Вільхуватської громади, загинуло подружжя та 17-річна дівчина. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE