Politerno > Україна і світ > Зеленський далі ігнорує вимогу суспільства щодо “правок Лозового”, які “врятували” Татарова

Зеленський далі ігнорує вимогу суспільства щодо “правок Лозового”, які “врятували” Татарова

  • 14 Березня, 2024
  • 407 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський продовжує ігнорувати пряму норму закону і тисячі підписантів петиції щодо скасування “правок Лозового”.

Про це написав на своїй сторінці у Facеbook голова правління “Центру протидії корупції” Віталій Шабунін. Наводимо повний текст його допису.

“1 лютого суд у Чернівцях закрив справу про спробу незаконного вивезення чоловіків призовного віку до Румунії (за 3-6 тис. дол.). Одного з організаторів затримали – йому загрожувало від 7 до 9 років ув’язнення з конфіскацією. https://bit.ly/3IGQZaI

Але суд закрив справу. І сталося це НЕ через те, що провадження було всебічно розглянуто, а докази – досліджено.

Справу закрили через “правки Лозового-Іонушаса”, якими раніше рятували фігурантів ТОП корупційних справ. Зокрема “короля контрабанди” Альперіна та заступника Єрмака – Олега Татарова. https://bit.ly/3TBELH1

Рівно три місяці тому – 14 грудня – петиція на сайті президента з вимогою ці “правки Лозового-Іонушаса” повністю скасувати за годину набрала потрібні 25 000 голосів.

Ст. 23-1 ЗУ “Про звернення громадян” зобовʼязує президента надати відповідь на петицію за 10 робочих днів. Тобто максимум – до 28 грудня. https://bit.ly/3PmPhzj

Президент продовжує мовчати, ігноруючи і пряму норму закону, і тисячі підписантів петиції.

Причина проста: “правки Лозового-Іонушаса” – ідеальна система, щоб раптом що врятувати “своїх” корупціонерів (і не тільки).

Система надійна, як швейцарський годинник. Система відпрацьована на заступнику Єрмака – Олегові Татарову”.


Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції 19 грудня, відповідаючи на запитання ZN.UA, переплутав відповідальність комітетів Верховної Ради щодо скасування так званих «поправок Лозового» до КПК, які дають можливості корупціонерам уникати кримінальної відповідальності. 

Нагадаємо, російська влада блокує евакуацію цивільних у Бєлгородській області, де продовжується рейд російських добровольців. Серед місцевих мешканців зростає паніка.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE