Politerno > Україна і світ > Мільйон доларів у ексголови ВЛК: СБУ затримала військового ТЦК

Мільйон доларів у ексголови ВЛК: СБУ затримала військового ТЦК

  • 5 Квітня, 2024
  • 474 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України у ході слідчих дій по справі колишнього очільника Чернігівської обласної ВЛК Ігоря Кодовбецького затримала військовослужбовця Чернігівського обласного ТЦК та СП.

Про це повідомило Оперативне командування “Північ” у соцмережах.

Як відомо, у лютому під час обшуків у колишнього голови Чернігівської обласної військово-лікарської комісії Ігоря Кодовбецького в одній з квартир у Києві виявили майже мільйон доларів.

Правоохоронці повідомили, що затримали ексголову ВЛК і ліквідували в Чернігові схему ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

5 квітня ОК заявили, що затриманий зараз перебуває під вартою і підозрюється у “вчиненні кримінальних правопорушень”. В яких саме – не деталізують.

Крім того, повідомляється, що в Чернігівському обласному ТЦК та СП призначено службове розслідування з метою з’ясування всіх обставин події.

Своєю чергою Politerno стало відомо, що слідство здійснюється за процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

4 квітня 2024 року Чернігівською СП у сфері оборони повідомлено про підозру начальнику позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії Чернігівського ОТЦК та СП – начальнику медичної служби сектору комплектування майору Лугіну у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 114-1 та ч. 3 ст. 332 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Лугін через пособника – колишнього начальника ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП Кодовбецького одержав неправомірну вигоду у розмірі 800 доларів США (частина від отриманих пособником 5 тис. доларів США) від військовозобов’язаного за визнання останнього непридатним до військової служби за станом здоров’я, з виключенням з військового обліку з метою його подальшого виїзду за межі країни.

Також досудовим розслідуванням встановлені факти сприяння Лугіним та Кодовбецьким, за пособництва лікаря-невропатолога позаштатної постійно діючої ВЛК Чернігівського ОМТЦК та СП Ліхтара в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, що перешкоджає законній діяльності ЗСУ щодо підтримання на належному рівні бойової і мобілізаційної готовності та боєздатності.

4 квітня Ліхтару повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 332, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114-1 КК України.

Колишньому начальнику ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП Кодовбецькому підозру повідомлено 16 лютого 2024 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 114-1 та ч. 3 ст. 332 КК України. Останній знаходиться під вартою.

Вилучені під час обшуків грошові кошти у розмірі 963,6 тис. доларів США та 22,5 тис. євро. арештовані та передані в АРМА.

Нагадаємо, Служба безпеки задокументувала злочини з боку настоятеля храму Хустської єпархії УПЦ (МП). Клірик розпалював релігійну та міжнаціональну ненависть у прикордонному регіоні, а також виправдовував агресивну війну рф проти України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE