Politerno > Україна і світ > “Росія залишається впевненою у необхідності продовження війни в Україні”: заява Лаврова

“Росія залишається впевненою у необхідності продовження війни в Україні”: заява Лаврова

  • 19 Квітня, 2024
  • 410 Переглядів
  • 0

Міністр закордонних справ рф сергєй лавров заявив журналістам кількох російських видань, що рф не планує припиняти військові дії в Україні під час переговорів щодо конфлікту.

Про це він заявив в інтерв’ю у зв’язку зі змінами, які, як стверджується, обговорювалися у Стамбулі, пише Mind.

«Ми не будемо припиняти бойові дії під час переговорів. Процес має продовжуватися «, – сказав лавров. Крім того, він зазначив ініціативу Китаю щодо глобальної безпеки, яка, за його словами, збігається з позицією росії.

лавров також висловив вимогу щодо заборони в Україні наявності військових баз і навчань третіх країн, за винятком випадків, коли всі «гарантії», включно з росією та Китаєм, дадуть згоду на це.

Він також обговорив майбутню долю Харкова та інших регіонів України, вказавши на їх важливість у контексті змінюваної ситуації.

«Ми повинні думати про відступні лінії, з яких можна було б бути атакованими. Харків в цьому грає важливу роль… Є «4 спадкоємні області». Це важливо», – додав він.

Проєкт документа, який назвали «стамбульським», містив гарантії, але, за словами лаврова, ці гарантії не поширювалися на Крим та Донбас, що, його думкою, забезпечувало їхнє майбутнє належне вирішення.

Також лавров зазначив, що попередження щодо можливого нападу рф на країни НАТО в разі поразки України є «надмірним нагнітанням загрози» і частиною стратегії «вибивання грошей» у парламентах для подальшого продовження війни.

Голова російського МЗС також наголосив на тому, що росія залишається впевненою у необхідності продовження війни в Україні на цей момент.

Читайте також: Бійці ЗСУ вперше знищили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE