Politerno > Україна і світ > Парламент підтримав у першому читанні розмитнення автомобілів у “Дії”

Парламент підтримав у першому читанні розмитнення автомобілів у “Дії”

  • 24 Квітня, 2024
  • 131 Переглядів
  • 0

Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про внесення змін до Митного кодексу та інших законів щодо особливостей здійснення митного декларування легкових автомобілів засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг. «За» проголосувало 269 депутатів.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк, пише Mind.

«Проєкт закону розроблено, зокрема, з метою забезпечення зручності подачі електронної митної декларації для митного оформлення легкового автомобіля завдяки використанню засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг протягом періоду до набуття Україною статусу членства в ЄС», – пояснюють ініціатори проєкту.

Проєктом закону пропонується:

передбачити можливість подання електронної митної декларації засобами порталу «Дія»;

запровадити електронну базу даних для коригування митної вартості транспортних засобів, яка міститиме інформацію про митну вартість нових легкових автомобілів з урахуванням марки, моделі, об’єму циліндрів двигуна, типу пального;

запровадити механізм коригування митної вартості вживаних легкових автомобілів, який буде застосовуватися у разі, коли задекларована митна вартість вживаного легкового автомобіля є меншою, ніж вартість легкового автомобіля, ідентичного за маркою, комерційним описом (моделлю) та характеристиками (рік випуску, тип та об’єм двигуна), що міститься в базі даних.

Читайте також: Парламент підтримав запровадження початкової військової підготовки для учнів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE