Politerno > Прес-релізи > Як пити та з чим подавати віскі: правила «джентльменського» алкогольного етикету

Як пити та з чим подавати віскі: правила «джентльменського» алкогольного етикету

  • 26 Січня, 2024
  • 264 Переглядів
  • 0

Хто та коли вигадав правила, за якими потрібно вживати такий благородний напій, як віскі, сказати складно. Проте справжні поціновувачі цього алкоголю доволі категоричні. Враховується кожна деталь: форма келиха, температура, страви, що подаються. Новачкам складно опанувати все й одразу, але варто запам’ятати хоча б якісь правила. З огляду на те, скільки коштує віскі «Олд Кастл» чи інші «демократичні» сорти, вживати цей незвичний для українського споживача алкоголь можна достатньо часто.

Як правильно пити віскі

Хочете пити віскі зранку? Це дуже погана ідея! Як і у горезвісній приказці про шампанське, віскі у ранковий час вживають доволі специфічні люди. Вважається, що цей напій поважає тишу, хорошу бесіду та затишну атмосферу, тому краще пасує вечору. Якщо говорити про бокали, то єдиного рішення тут немає. Пропонуються два варіанти:

  1. рокс — широка склянка з товстим донцем;

  2. невелика чарка на ніжці.

Віскі заведено пити охолодженим, тож перед подачею пляшку варто ненадовго помістити в холодильник. Правильна температура напою — 18–20°C. Якщо ви плануєте розбавляти віскі, пляшки із соком, колою або содовою також потрібно охолодити. Агресивна реклама, картинки в журналах та інтернеті нав’язують думку, що віскі неодмінно треба пити з льодом. А от більшість ірландців скаже вам, що це справжнє святотатство. Лід не тільки розбавляє напій, але й суттєво «грається» з його температурою. Льодяні кубики швидко охолоджують напій, а потім він знову нагрівається у руці. Це не дає вишуканому букету розкритися по-справжньому.

Що подати до віскі

Справжні поціновувачі цього напою вважають, що віскі взагалі не потребує закусок, бо вони не дають можливості насолодитися вишуканим смаком та ароматом. До віскі точно не підходять «народні» страви на кшталт картоплі з оселедцем. Все має бути набагато вишуканіше.  

Віскі добре поєднується з різними закусками, проте все залежить від сорту алкоголю:

  1. односолодовий віскі, що радує фруктовим ароматом з димними нотками, краще пити під смажене м’ясо (телятину або баранину), птицю або яловичий язик;

  2. для купажованого віскі з м’яким смаком найкращим вибором стане копчена риба, наприклад лосось;

  3. купажований напій з трав’янистими відтінками смаку добре йде під морепродукти: устриці або креветки.

Універсальними закусками до віскі вважаються тверді сири, фрукти, окрім цитрусових, гіркий шоколад або диня. Також до цього алкоголю часто подають десерти. Спробувати різні поєднання та вибрати найкраще — правильне рішення. Тим більше, що для цього варто лише зазирнути до каталогу маркету алкогольних штук MAUDAU. Тут ви знайдете багато сортів оригінального віскі різних брендів. Вибирайте найкраще та сміливо долучайтесь до вивчення правил «джентльменського» віскі-етикету!

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE