Politerno > Україна і світ > Bellingcat задіє “усі ресурси” для розслідування смерті Шишова

Bellingcat задіє “усі ресурси” для розслідування смерті Шишова

  • 3 Серпня, 2021
  • 700 Переглядів
  • 0
білорус Шишов

Керівник відділу розслідувань видання Bellingcat Христо Грозєв заявив, що проєкт спрямує майже всі ресурси на розслідування смерті глави Білоруського будинку в Україні Віталія Шишова.

Про це Грозєв повідомив у ефірі “Ехо Москви”.

“Тут не можна не розглянути кілька збігів, які … Ну, по-перше, навіть без такої попередньої інформації я б сказав, що це швидше за все не є самогубство. Але я б не написав про це до того, як у нас немає повної картини. Те, що тут дає нам більше, ніж просто відчуття, каже, що, швидше за все, це спецоперація – це факт, що ми вже кілька днів працюємо над інформацією, якою ми домоглися, що в Києві присутні співробітники ФСБ, які інтегрувалися якось то серед опозиційних білоруських груп, які знаходяться в Україні.

Ось ці два факти вже дають нам … Саме співробітники ФСБ Росії. Звичайно, це може бути випадковість, але те, що знаємо точно – співробітники ФСБ Росії інтегрувалися якось серед білоруської опозиції в Україні.

І зараз ми чуємо цю новину. Звичайно, це означає, що ми направляємо майже всі наші ресурси на розслідування саме цього вбивства. Якщо це вбивство”, – зазгначив журналіст.

Нагадаємо, голова Білоруського дому Віталій Шишов вранці 2 серпня вийшов з дому на пробіжку і пропав.

Згодом Шишова знайшли повішеним у столичному парку.

Група Європарламентарів вважає, що за вбивством керівника Білоруського дому в Україні Віталія Шишова стоїть режим Александра Лукашенка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE