Politerno > Україна і світ > На Банковій активісти-антикорупціонери встановили пам’ятник “брехуну”

На Банковій активісти-антикорупціонери встановили пам’ятник “брехуну”

  • 7 Лютого, 2017
  • 1543 Переглядів
  • 0

Під Адміністрацією президента активісти-антикорупціонери встановили пам’ятник “брехуну”.
Про це у вівторок повідомляє “Центр протидії корупції” на своїй сторінці у Фейсбуку.
Активісти зазначають, що такий “пам’ятник” вони встановили у відповідь на обдурювання Петра Порошенка, який “публічно обіцяв зняття недоторканності з суддів і можливість їх арешту, але на практиці ввів усіх в оману – запропоновані ним зміни до Конституції захищають та покривають суддів-корупціонерів”.
Голова правління “Центру протидії корупції” Віталій Шабунін заявив: “Законодавча норма про можливість затримання та арешту судді, яка була внесена до Конституції влітку, не працює”. Активісти вимагали від президента невідкладно відреагувати на роз’яснення Вищої ради правосуддя, та практичними діями підтвердити свій намір “скасувати привілейований статус суддів в Україні”.

“Українська правда” повідомляє про те, що наприкінці січня Вища рада правосуддя опублікувала роз’яснення, в якому зазначалося, що НАБУ повинне отримувати дозвіл від Вищої ради правосуддя для арешту суддів.

То ж активісти зазначають, що на підставі цього роз’яснення ВРП вже було звільнено суддю Соломянського суду Сергія Зінченко, якого співробітники НАБУ затримали під час отримання хабаря у розмірі 22 тис. дол, та суддю Миколу Сарапа з Кіровоградського райсуду, якого було затримано під час отримання неправомірної вигоди у розмірі 3 тис. дол.

31 січня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що Вища рада правосуддя нівелює судову реформу, заявляючи, що вона повинна надавати НАБУ і ГПУ дозволи на арешт суддів. 

У вівторок 7 лютого Вища рада правосуддя ухвалила зміни до регламенту, які дозволяють невідкладно розглядати подання про надання згоди на утримання судді під вартою або арештом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE