Politerno > Україна і світ > Блокада ОРДЛО розкрила контрабандні потоки – Сироїд

Блокада ОРДЛО розкрила контрабандні потоки – Сироїд

  • 19 Лютого, 2017
  • 1466 Переглядів
  • 0

Як вважає віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд, заяви представників влади та депутатів так званої коаліції про відсутність альтернатив постачанню вугілля антрацитної групи з окупованих регіонів Сходу України, покликані відвернути увагу громадськості від розкритих в результаті блокади ОРДЛО фактів співпраці з окупантами та контрабандних потоків.

У своїй статті для DT.UA віце-спікер зазначила, що реальна загроза енергетичній безпеці країни пов’язана не з вугіллям Донбасу, а з жадібністю та лицемірством українських чиновників і керівників, готових домовлятися з ворогом про спільну організацію схем збагачення.

“Спекулюючи на “безальтернативності” антрацитового вугілля з окупованих територій у розпал опалювального сезону, нашу увагу відволікають від інших, яких значно більше, вагонів, куди блокувальники дали нам можливість зазирнути. А в вагонах із позначками “22” (Україна) і “20” (Росія), як то кажуть, Бог послав: бідне вугілля марки “т” (цікаво, кому потрібне?); ліс-кругляк, на експорт якого дуже вчасно наклали мораторій; порох, якого не можуть вчасно придбати шахти Львіввугілля, бо це товар подвійного призначення; багато чого для металургійного бізнесу — концентрат залізорудний, сталь листова, стальні заготовки, вапняк для флюсів, сляби і, як стверджує сам уряд, багато чого не вказаного в накладних, тобто контрабанди”, – підкреслює віце-спікер.

Як пояснює Сироїд, транспортна блокада ОРДЛО продемонструвала, що в Україні не діє жоден державний інститут, покликаний контролювати безпеку товарів і людей, що перетинають лінію розмежування.

“Прикордонна служба, митниця, Служба безпеки не мають ані достатніх повноважень, ані завдання контролювати те, що везуть. Кілька прикордонників з песиком на сотні вагонів за день — це ще один доказ того, що “кінцеві бенефіціари” (замовники і постачальники товарів по обидва боки лінії фронту) довіряють один одному і мають достатньо влади, аби гарантувати відсутність будь-якого державного контролю”, – підсумовує парламентар.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE