Politerno > Україна і світ > Залізницю підірвали, а “блокада” відволікає від “сміттєвого” скандалу – Аваков

Залізницю підірвали, а “блокада” відволікає від “сміттєвого” скандалу – Аваков

  • 20 Лютого, 2017
  • 1364 Переглядів
  • 0

На окупованій частині Луганської області, за 5 “кордону”, підірвали залізничну колію, тому навіть у випадку зняття блокади поставки неможливі.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна“.

“Цієї інформації не було у ЗМІ, але вона дуже показова. Два дні тому (до моменту дачі інтерв’ю – ред.) на окупованій території Луганської області, за 5 кілометрів від нашого “кордону”, була підірвано залізничну колію. Тож навіть якщо ми зараз знімемо блокаду й вирішимо возити наше вугілля, то луганську гілку вони вже підірвали”, – сказав глава МВС.

“Повертаючись до блокади. Це хто придумав у мороз починати таку акцію? Це так зручно, тому що потрапляє під річницю Майдану? Вважаю, що це лише політичні амбіції. І все”, – додав Аваков.

На його думку, блокада перетворилася в суперпіар для окремих політичних кар’єр. “Я розумію, проти кого можна й потрібно застосовувати силу, а проти кого – переконання… доти, доки протестувальники не переходять допустиму законом межу. Ось вам відповідь на спекуляції, що “оточили й будуть стріляти в чесних патріотів”, – сказав Аваков із приводу можливості силового варіанта вирішення ситуації.

Міністр заявив, що його завдання – не допустити провокацій. “У цілому ж вважаю, що цей процес треба розв’язати винятково у сфері публічної комунікації”, – сказав Аваков.
“Упевнений, що будуть з’являтися ті, хто спробує загострити ситуацію, будуть провокувати, щоб їх побили”, – додав міністр.

Голова МВС запевнив: “Жодні автомобільні дороги я не дозволю блокувати! Тому що це не гра, не амбіції, це комунікація між нашими позиціями в бойовій зоні”.
“Право сили в цій країні є лише в уповноважених державних органів”, – наголосив він.

На думку міністра внутрішніх справ, потрібно виробити стратегічну лінію в енергетиці, а заяви низки облрад на підтримку блокади можуть бути спробою попіаритися чи відволікти громадськість – наприклад, від “сміттєвого” скандалу у Львові.

“Припустимо, що блокада – дійсно ефективний засіб, і вона допоможе нам у чомусь: звільнить Донбас, позитивно вплине на нашу економіку, або ж забезпечить комусь піар. Тепер  давайте по пунктам. Звільнити Донбас. Я читаю заяви Волинської облради про те, що вони підтримують блокаду, читаю таку ж заяву Львівської міськради. І я знаю, готові зробити подібні заяви, але зі знаком мінус, облрада Запоріжжя, Маріупольській міськрада. Районні ради Донеччини вже почали робити заяви, що вони категорично проти блокади… Це що за процес такий? Ми знову повертаємося в 2014 рік, коли країна знову ділиться навпіл?! Кому це допомагає? Чиємусь его, якоїсь політичної позиції?! Хтось говорить про те, що це відволікає від “сміттєвого” скандалу у Львові з “Самопоміччю” і тому львівські депутатів піднімають нову тему. Хтось каже, що це новий політичний проект пари-трійки депутатів. Багато чого можна говорити”.

Аваков не вважає, що залишити людей без роботи – це “звільнити Донбас”, а зупинити Коксохім і Маріупольські меткомбінати – геройство.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE