Politerno > Україна і світ > Польща звинуватила Францію в політичному шантажі через гроші

Польща звинуватила Францію в політичному шантажі через гроші

  • 12 Березня, 2017
  • 1462 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Польщі Беата Шидлов заявила, що президент Франції намагався впливати на рішення євросаміту в Брюсселі за допомогою політичного шантажу. Про це повідомляє “Страна“.

Шидлов заявила, що Франсуа Олланд погрожував припинити виплату субсидій Польщі, що є неприйнятним.

Також польська делегація намагалася перешкодити затвердженню Дональда Туска на посаді президента Європейської ради, не поставивши свій підпис під підсумковим комюніке саміту. Ця відмова призвела до конфронтації за обіднім столом ввечері, коли Франсуа Олланд заявив, що західні країни допомагають оплачувати процес розвитку в Польщі.

“Якщо хтось говорить – що ви погано себе ведете і грошей вам не буде, – то ми не можемо прийняти такі заяви”, – сказала Беата Шидлов на прес-конференції.

Вона також згадала про низьку особистої популярності Франсуа Олланда.

“Чи можу я всерйоз сприймати шантаж з боку президента, який має всього 4% підтримки своїх громадян і скоро перестане бути президентом?”, – Заявила вона.

Польща вже попередила партнерів по ЄС, що не прийме концепцію “Європи різних швидкостей”, тим самим посиливши стан напруженості під час брюссельського саміту.

Як відомо, Еврорада не прийняла на саміті підсумковий документ через позицію Польщі.

Раніше стало відомо, що після переобрання Дональда Туска главою Євроради представники Польщі мають намір заблокувати підсумкову заяву саміту ЄС.

У четвер, 9 березня, діючий голова Європейської Ради Дональд Туск був переобраний на другий термін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE