Politerno > Тернопільщина > Сергій Надал привітав з першим в історії України Днем українського добровольця

Сергій Надал привітав з першим в історії України Днем українського добровольця

  • 14 Березня, 2017
  • 1415 Переглядів
  • 0

Мер Тернополя Сергій Надал від свого імені та від тернопільської громади привітав бійців добровольчих батальйонів, добровольці ЗСУ, Нацгвардії, МВС та СБУ з Першим в історії України Днем українського добровольця.

Про це повідомляє прес-служба Міської ради.

Зокрема, очільник міста підкреслив:

Ви справжні Герої України, які першими стали на захист Батьківщини, не чекаючи на мобілізацію, першими записалися у добровольчі батальйони, пішли у Нацгвардію та Збройні сили, щоб зупинити російського агресора.

Ви приклад патріотизму та любові до рідної землі. На прикладі теперішніх добровольців будуть вчитися прийдешні покоління, так як наше покоління виховувалося на прикладі героїзму героїв Крут та Української Повстанської Армії.

Рішення Верховної Ради України оголосити 14 березня Днем українського добровольця є давно назрілим і правильним. Але це лише один етап на шляху належного возвеличення пам’яті та підтримки героїв-добровольців, адже досі на законодавчому рівні належним чином не врегульовано статус добровольців.
Значна частина цих мужніх людей досі залишається поза законом: поранені не можуть отримати належного лікування та догляду, а сім’ї загиблих кинуті напризволяще і виживають виключно за рахунок допомоги волонтерів та небайдужих людей.

Тому міська рада Тернополя прийняла звернення до Верховної Ради України з вимогою негайно ухвалити закон України, яким надати статус учасника бойових дій, з усіма належними соціальними пільгами, всім без винятку бійцям добровольчих батальйонів.

У Тернополі військових вже не ділять на визнаних і невизнаних, мобілізованих та добровольців. Для нас Ви всі Герої. Так має бути й по всій Україні!

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE