Politerno > Україна і світ > В США у віці 101 року уві сні помер Девід Рокфеллер

В США у віці 101 року уві сні помер Девід Рокфеллер

  • 20 Березня, 2017
  • 1591 Переглядів
  • 0

Американський мільярдер Девід Рокфеллер помер у віці 101 року.

Про це повідомляє “Страна” з посиланням на The New York Times.

Мільярдер помер в понеділок вранці у власному маєтку в Покантіко-Хіллс, штат Нью-Йорк. За словами представника сім’ї Рокфеллерів Фрейзера Сейтела, мільярдер помер уві сні.

Варто відзначити, що як раз сьогодні Forbes назвав Рокфеллера найстаршим мільярдером. Його статки оцінювалися більш ніж в 3 мільярди доларів.

Девід Рокфеллер – американський банкір, державний діяч, глобаліст і глава будинку Рокфеллерів. Онук нафтового магната і першого в історії доларового мільярдера Джона Д. Рокфеллера, засновника Standard Oil. Молодший брат 41-го віце-президента США Нельсона Рокфеллера і 37-го губернатора Арканзасу Уінтропа О. Рокфеллера. Перший представник династії, яка досягла століття.

У 1940 Рокфеллер одружився на Маргарет Макграф. Вона була дочкою партнера відомої юридичної фірми з Уолл-стріт. У них народилося шестеро дітей.

Головним будинком сім’ї Рокфеллерів є маєток Хадсон Пайнс, розташований на фамільних землях в окрузі Уестчестер. Йому належить також будинок на Манхеттені, Нью-Йорк, за адресою: 65 Іст Стріт, а також заміська резиденція, відома як “Чотири Вітри” в Лівінгстоні, штат Нью-Йорк, графство Колумбія, де його дружина заснувала м’ясну ферму “Симентал” (за назвою долини в швейцарських Альпах).

Сумарний статок родини Рокфеллерів, що знаходиться здебільшого в численних фондах, становить теж досить скромні за теперішніх часів 10 млрд. Звичайно, цього вистачить на покупку яхт, літаків і особняків, але все ж ці гроші не йдуть ні в яке порівняння з тим, що мав родоначальник династії Джон Д. Рокфеллер, дід Девіда. До моменту смерті в 1937 році засновник нафтової компанії Standard Oil і головний претендент на титул найбагатшої людини планети володів, за чутками, статками, які сягали приблизно 1,5% ВВП Америки. У сьогоднішніх цінах це близько чверті трильйона доларів, більше, ніж у Білла Гейтса, Карлоса Сліма і Уоррена Баффета, трьох найбагатших людей планети, разом узятих.

Відзначимо, що дожити до поважного віку мільярдерові допомогли всілякі хірургічні втручання. Одне тільки серце чолі будинку Рокфеллерів пересаджували шість разів. Перша подібна операція проводилася в 1976 році, після автомобільної аварії.

Як відомо, найбагатші люди планети за версією Bloomberg з початку року розбагатіли на $ 237 млрд (5,7%), їх сумарні статки досягло $ 4,4 трлн.

Також повідомлялося, що в рейтингу найбагатших українців за версією журналу Forbes в світлі останніх подій з націоналізацією “ПриватБанку”, його засновники – Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов опустилися в рейтингу на 3 та 4 сходинку, поступившись 2 місцем Віктору Пінчуку. За підрахунками видання, за одну ніч олігархи втратили $ 240 млн на двох.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE