Politerno > Тернопільщина > Голова Великогаївської об’єднаної територіальної громади виступив на засіданні Ради регіонального розвитку (відео)

Голова Великогаївської об’єднаної територіальної громади виступив на засіданні Ради регіонального розвитку (відео)

  • 21 Березня, 2017
  • 1854 Переглядів
  • 0

Підтримка українського села – це фундамент для будівництва нової держави. На цьому акцентував у своєму виступі Олег Кохман, голова Великогаївської об’єднаної територіальної громади на п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку.

“Тернопільщина одна із перших включилася у процес децентралізації. На сьогодні у нас уже 36 діючих громад. У цьому процесі ми маємо хорошу підтримку від обласної адміністрації. І таким чином, спільними зусиллями розпочали будівництво нової держави. Цей процес розпочинається з підтримки українського села. Піднімемо село – піднімемо Україну”, – зазначив Олег Кохман.

При цьому він зауважив, що на прикладі Великогаївської громади уже помітні позитивні зрушення запропонованих керівництвом держави реформ.

“Ми поїхали в села, ми провели багато зустрічей та консультацій. В першу чергу, ми спілкувалися з молоддю, бо це рушійна сила будь якої реформи. На сьогодні уже маємо в громаді відкриту поліцейську станцію, добровільну пожежну команду, відкрито новий дитсадок, школи оснащено комп’ютерними класами та придбано додатковий спортивний інвентар, встановлено дитячі майданчики, відремонтовано офіси старост, освітлено усі населені пункти. І це лише невелика частина того, що вдалося зробити за рік часу. Наша мета – якісні умови життя на селі, і ми вже бачимо наскільки просунулися вперед. Тому цей шлях продовжуватиметься, бо бачимо позитивний результат”, – зазначив Олег Кохман.

Він повідомив, що бюджет громади зріз у 7 разів – включаючи освітню та медичну субвенції він склав 60 млн грн.

“Безперечно, це суттєвий ресурс, який допомагає нам досягати успішної реалізації наших планів”, – додав голова громади.

Олег Кохман також повідомив, що при підтримці швейцарського проекту DESPRO громада розробила та затвердила рішенням сесії Стратегію розвитку до 2022 року.

“Ми розуміємо, що рухатися наосліп, без “дорожньої карти” – малоефективно. Тому ми визначили ключові напрямки, на яких будуватимемо спроможну громаду – це економічний розвиток та залучення інвестицій; якість життя та активна громада; покращення стану інфраструктури”, – зазначив він.

Серед питань, які все ще потребують врегулювання на законодавчому рівні Олег Кохман відзначив необхідність дозволу громадам розпоряджатися землями за межами населеного пункту. А також звернув увагу на можливість отримувати субвенційні кошти трохи раніше – щоб мати можливість повноцінно їх освоїти на розбудову інфраструктури громади. В обох висловлених тезах голова Великогаївської громади отримав підтримку залу.

Нагадаємо, до складу Великогаївської об’єднаної територіальної громади входить 14 сіл, загальна чисельність населення сягає 11.187 осіб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE