Politerno > Україна і світ > У ТКГ кажуть, що РФ і Медведчук використовують полонених у політичних інтересах

У ТКГ кажуть, що РФ і Медведчук використовують полонених у політичних інтересах

  • 20 Січня, 2021
  • 582 Переглядів
  • 0

Росія та народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук спільно намагаються використати полонених у своїх політичних інтересах.

Про це українська сторона у Тристоронній контактній групі заявила у Тelegram.

 

З цією метою вони планують завезти до України через Білорусь з Росії декількох осіб, які утримувалися на тимчасово окупованій території України.

Хто ці особи, чи були вони верифіковані у списках на звільнення, які обговорювалися в рамках Тристоронньої контактної групи, в якому стані ці особи – поки невідомо.

Така активність РФ, її намагання використати Медведчука, є демонстративним кроком, який підважує процедури та практики, які реалізовуються в рамках діяльності Тристоронньої контактної групи.

Згідно із державними процедурами, цих осіб після перетину кордону України доведеться помістити в обсервацію та провести через повну перевірку спеціальних служб – фактично, Кремль та Медведчук підставляють цих людей під додаткове навантаження, намагаючись вивезти їх в обхід офіційної процедури звільнення через майданчик ТКГ.

Глибоко аморальна спроба використати долі людей, які утримувалися на окупованій території з політичною та іміджевою метою ще раз демонструє усім, що Медведчук є неадекватною званню українського громадянина особою, а Росія – не здатною дотримуватись на цьому етапі елементарних процедур і практик, за які сама взяла на себе відповідальність.

У ТКГ запевняють, що керівництво держави та українські спецслужби нададуть відповідну оцінку цьому “звільненню”. Також вони чекають реакції міжнародних партнерів.

Як відомо, 20 січня Денісова повідомила, що бойовики ОРДЛО передадуть “через посередника” дев’ятьох незаконно утримуваних осіб.

У міністерстві закордонних справ заявили, що рішення Росії передати не Україні, а Медведчуку полонених грубо і відверто порушує механізми вирішення таких гуманітарних питань

Раніше повідомлялося, що спецслужби займуться перевіркою тих осіб, яких підконтрольні Росії бойовики зібрались “повертати” Україні за посередництва кума Путіна та лідера “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE