Politerno > Україна і світ > Порошенко очікує від фракцій узгоджений список кандидатів у ЦВК

Порошенко очікує від фракцій узгоджений список кандидатів у ЦВК

  • 21 Березня, 2017
  • 1302 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко закликав голів фракцій Верховної Ради надати перелік кандидатів у члени Центральної виборчої комісії, за яких проголосує достатня кількість парламентаріїв.

Про це, як повідомила заступник голови фракції “Блок Петра Порошенка” Ірина Луценко, йшлося на консультаціях президента з лідерами парламентських фракцій у понеділок, 20 березня.

“Зійшлися на одному: якщо це питання не викликає консолідації в залі, президент закликав керівників фракцій зібратися у спікера і обговорити ті кандидатури, які вносяться, і дати президенту узгоджений список, щоб не влаштовувати непотрібні політичні бої”, – сказала заступниця голови фракції БПП.

За її словами, фракції мають запропонувати перелік представників ЦВК, який буде підтримано у сесійній залі, а “президент цей вибір просто завірить”.

“Він (П. Порошенко) сказав: я довіряю парламенту, погоджуся з будь-якою думкою, але так…, щоб це було консолідовано”, – розповіла І. Луценко.

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 11 осіб у липні 216 року. Він також вніс проект постанови про звільнення 12 членів ЦВК, зокрема й голову Михайла Охендовського.

3 жовтня 2016 року Андрій Парубій повідомив про намір звернутися до президента з пропозицією повторно внести подання про призначення членів ЦВК.

25 листопада спікер парламенту заявив, що президент готовий у разі необхідності змінити запропонованих кандидатів до нового складу ЦВК.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE