Politerno > Україна і світ > У Нацбанку сподіваються на четвертий транш МВФ до квітня, а на п’ятий розраховують у травні – ЗМІ

У Нацбанку сподіваються на четвертий транш МВФ до квітня, а на п’ятий розраховують у травні – ЗМІ

  • 21 Березня, 2017
  • 1265 Переглядів
  • 0

Національний банк України припускає, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) розгляне надання Україні наступного траншу в розмірі $1 млрд наприкінці березня.

Про це повідомляють “Українські новини” з посиланням на заступника голови Нацбанку Олега Чурія.

За його словами, НБУ надав Фонду переглянуті макроекономічні прогнози.

Також, як повідомили агентству джерела в Кабінеті Міністрів України та НБУ, Україна розраховує отримати п’ятий транш МВФ у травні: “Ми сподіваємося, що наступний перегляд програми відбудеться в травні, і в разі успішного її завершення ми зможемо отримати $1,9 млрд”.

За попередньою інформацією, усю суму траншу спрямують на поповнення золотовалютних резервів.

На початку березня 2017 року керівництво України і МВФ досягло згоди щодо третього перегляду програми співробітництва, що дасть змогу Києву отримати кредит у розмірі $1 млрд.

19 березня стало відомо, що МВФ зняв з порядку денного на 20 березня питання надання траншу для України.

У Міністерстві фінансів України заявили, що розгляд питання перенесено на короткий строк. Це пов’язано з необхідністю уточнення розрахунків економічних наслідків заходів, ужитих Києвом у відповідь на захоплення українських підприємств на не підконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей.

20 березня заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко заявила, що розгляд питання про надання Україні траншу МВФ можуть перенести на кінець березня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE