Politerno > Україна і світ > Комітет Ради рекомендує прийняти закон про”номеризацію” поліцейських

Комітет Ради рекомендує прийняти закон про”номеризацію” поліцейських

  • 22 Березня, 2017
  • 1377 Переглядів
  • 0

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради рекомендував парламенту прийняти в першому читанні закон про присвоєння індивідуальних номерів співробітникам поліції і Нацгвардії.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав нардеп від БПП Мустафа Найєм.

За його словами, цю ініціативу намагалися реалізувати близько 10 років. «Про неї говорили після Помаранчевої революції, неодноразово намагалися обговорювати за часів Віктора Януковича та ось уже три роки говорять після останнього Майдану», – пояснив він.

Найєм також додав, що законопроект пропонує: присвоїти всім співробітникам НПУ і НГУ довічні індивідуальні номери, прийняти процедуру обов’язкової ідентифікації співробітників НПУ і НГУ при виконанні службових обов’язків.

Також передбачається створити єдину базу поліцейських і гвардійців з частковим доступом для громадян, що дозволяє ідентифікувати дані співробітника по його індивідуальним номером (без розкриття персональної інформації).

За його словами, законопроектом пропонується привласнити всім співробітникам НПУ і НГУ довічні індивідуальні номери, прийняти процедуру обов’язкової ідентифікації співробітників НПУ і НГУ при виконанні службових обов’язків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE