Politerno > Україна і світ > Генерал НАТО вважає ядерне розброювання нереальним

Генерал НАТО вважає ядерне розброювання нереальним

  • 28 Березня, 2017
  • 1779 Переглядів
  • 0

Командувач збройними силами НАТО і США в Європі Кертіс Скапаротті заявив, що вважає неможливим повну відмову від ядерного озброєння, інформує “Риа Новости“.

“На мою думку, заборона ядерного озброєння є нереальним, це відбувається в світі, де Північна Корея порушує резолюції ООН і не поважає світове співтовариство, Росія агресивно модернізує свої ядерні можливості, я думаю, що в сьогоднішньому світі це просто неможливо”, – сказав Скапаротті на слуханнях в комітеті з питань збройних сил палати представників конгресу США.

“Я думаю, ми всі б хотіли бачити світ без ядерної зброї, але зараз ми ще не досягли такої можливості”, – вважає генерал.

У грудні минулого року Генеральною Асамблеєю ООН було прийнято рішення про підготовку конвенції про заборону і повної ліквідації ядерної зброї. Відповідну резолюцію підтримали понад 113 держав, 35 країн, в тому числі РФ і США проголосували проти, Китай утримався.

П’яті з 2006 року ядерні випробування КНДР були проведені 9 вересня, незважаючи на заборону з боку Ради Безпеки ООН. Як повідомило агентство Ренхап з посиланням на джерело в дипломатичних колах КНР, КНДР може провести нові, шості з 2006 року ядерні випробування в квітні.

Нагадаємо нещодавно Генерал Кертіс Скапарротті виступив за надання Україні летальної зброї.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE