Politerno > Тернопільщина > Тернопільська “Батьківщина” виключила своїх депутатів з лав партії та закликала здати мандати

Тернопільська “Батьківщина” виключила своїх депутатів з лав партії та закликала здати мандати

  • 28 Березня, 2017
  • 2808 Переглядів
  • 0

На засіданні бюро Тернопільського осередку ВО “Батьківщина”, під головуванням його очільника Миколи Сліпченка, було прийнято рішення про звернення до депутатів фракції “Батьківщина” у Тернопільській міській раді з закликом здати мандати, у зв’язку з порушенням внутрішньопартійної дисципліни та підриву авторитету партії.

Про це “Політерно” довідалось з власних джерел серед членів партії.

Як відомо, 24 березня члени фракції “Батьківщина” у складі чотирьох чоловік, своїм голосами підтримали затвердження існуючого Генплану Тернополя, котрий, за оцінкою деяких депутатів та громадських активістів, був неправомірно змінений. Загалом, за основний містобудівний документ міста, без винесення на обговорення громадскості, проголосувло 26 депутатів міськради.

Бюро міського осередку, більшістю голосів своїх членів, звернулось до обласного осередку партії про виключення з лав ВО “Батьківщина” Артимовича Андрія Івановича, голову фракції “Батьківщина” в Тернопільській міській раді. Також, більшістю голосами членів бюро, було прийнято рішення про виключення з партії Поврозника Петра Івановича та Шоломейчук Наталію Василівну, депутатів Тернопільської міської ради. Іншим голосуванням, більшістю голосів, бюро запропонувало цим трьом депутатам скласти мандати. Якщо депутати відмовляться від заклику первинного осередку, бюро залишає за собою право, відповідно до статті 38, розпочати процес збору підписів громадян про їхнє відкликання, іншими словами, застосувати, так званий, механізм імперативного мандату. Щодо Гринди Володимира Павловича, прийнято рішення щодо іншого дисциплінарного стягнення. Це вирішуватиме вище керівництво.

На засіданні бюро вперше, мабуть в історії засідань політичних партій Тернополя, були присутні громадські активісти й велась відеозйомка. Громадськість мала змогу задавати питання депутатам та виказувати своє бачення ситуації щодо скандального Генплану Тернополя.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE