Politerno > Україна і світ > Канада буде продовжувати в Україні військову тренувальну місію UNIFIER

Канада буде продовжувати в Україні військову тренувальну місію UNIFIER

  • 30 Березня, 2017
  • 1259 Переглядів
  • 0

Канадську військову тренувальну місію в Україні UNIFIER, мандат якої закінчується в березні 2019 го, швидше за все доведеться продовжувати.

Про це заявила депутат від опозиційної Нової демократичної партії Канади Лінда Дункан, повідомляє Укрінформ.

Ми з колегами підтримуємо продовження операції UNIFIER. Думаю, що двох років буде недостатньо, хіба що Путін відступить і припинить підтримувати те, що відбувається на сході України,
– пояснила Дункан.

Крім того, депутат звернулася до уряду Канади з проханням не обмежувати допомогу Україні військовою сферою, а підтримувати і розвиток демократії. Бо, за її словами, сильна демократична система допоможе повернути довіру жителів східних регіонів до влади в Києві.

Нагадаємо: на початку березня уряд Канади озвучив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні.

У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводили заняття з українськими військовослужбовцями на Яворівському та Кам’янець-Подільському полігонах. При цьому у Оттаві відмовчались на запит України про передачу летального оборонного озброєння та даних супутникової розвідки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE