Politerno > Україна і світ > Російські спеслужби вербували закарпатських заробітчан для проведення сепаратистських мітингів

Російські спеслужби вербували закарпатських заробітчан для проведення сепаратистських мітингів

  • 30 Березня, 2017
  • 1312 Переглядів
  • 0

Співробітники Служби безпеки України викрили агентурну мережу російських спецслужб, організатори якої в Росії вербували закарпатських заробітчан для участі у проплачених акціях.

Про це повідомляє прес-центр СБУ:

“Правоохоронці встановили, що в Москві під прикриттям громадської організації російські спецслужби вербували мешканців Закарпаття. Під час “семінарів” та “конференцій” куратори відпрацьовували з мешканцями регіону завдання, зокрема проведення агітації на підтримку автономізації Закарпатської області.

Співробітники спецслужби задокументували протиправну діяльність одного з керівників громадської організації – колишнього співробітника спецслужб РФ. У 2015 році він завербував декількох мешканців Закарпаття, які за гроші погодилися брати учать у перекритті в регіоні доріг, проведенні протестних акцій проти мобілізації, а також мітингів на підтримку автономізації області, створення фейкової республіки «Підкарпатська Русь». Оперативники СБ України встановили, що куратор передавав агентам інструкції, в яких описувалися деталі організації необхідних Кремлю протестів – від місця проведення, кількості людей – до тексту лозунгів і вимог.

Дії громадянина Росії слідчі Управління СБУ в Закарпатській області кваліфікували за ч. 3 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Громадянин РФ оголошений у розшук. Стосовно нього розпочато спеціальне досудове розслідування, оскільки він постійно перебуває в Росії”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE