Politerno > Україна і світ > Махніцький слідом за Шокіним має намір судитися за посаду глави ГПУ

Махніцький слідом за Шокіним має намір судитися за посаду глави ГПУ

  • 3 Квітня, 2017
  • 1587 Переглядів
  • 0

Колишній тимчасово виконуючий обов’язки генерального прокурора Олег Махніцький (24 лютого по 18 червня 2014 роки) має намір подати в суд позов про поновлення його на посаді, повідомляє агентство “Українські новини” з посиланням на заяву екс-глави відомства.

“Рішення прийму на цьому тижні”, – наводить слова Махніцького агентство. Він зазначив, що не рветься повернутися на посаду генпрокурора, але дізнавшись про те, що екс-генпрокурор Віктор Шокін намір відновитися на посаді, вирішив також подати судовий позов.

Махніцький вважає, що у Шокіна немає підстав для відновлення на посаді генпрокурора. “Для задоволення мого позову є більше підстав, ніж позову Шокіна. Адже мене звільняли без згоди Верховної Ради”, – сказав Махніцький.

Він підкреслив, що має намір визначиться з подачею позову протягом поточного тижня (3-7 квітня).

Політолог Валентин Гладких на своїй сторінці в Facebook. прокоментував новину про намір Олега Махніцького поновитися на посаді генпрокурора.

Комічність ситуації полягає в тому, що Махніцький насправді ніколи не був генпрокурором – він був тимчасово виконуючим обов’язки з 24 лютого до 18 червня 2014. В період після втечі Пшонки та до призначення Яреми.

Сама назва “виконуючий обов’язки” означає, що мова йде тільки про обов’язки, котрі необхідно виконувати за відсутності справжнього керівника.

По суті, це лише тимчасова посадова особа – вона не має права приймати довгострокові рішення, а тим більше акти нормативного характеру (накази, інструкції і т.д.), якщо вони не являлись невідкладними.

Та і в цілому, виконуючий обов’язки за законом не вправі брати на себе повноваження, котрі належать Генпрокурору, наприклад, опротестування рішень Прем’єр-міністра та Уряду.

Та що казати, якщо навіть нагороджувати знаком “Почесний працівник прокуратури України” Махніцький не мав права.

Виникає цікаве питання: як Махніцький збирається повернути посаду, якої в нього ніколи не було?

Нагадаємо, на минулому тижні стало відомо, що колишній генпрокурор Віктор Шокін намагається через суд поновитися на посаді, відповідний позов він подав до Вищого адміністративного суду.

Читати також: Мільярди (за) Шокіна

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE