Politerno > Україна і світ > Антикорупційний комітет ВР оголосив новий конкурс на посаду аудитора НАБУ

Антикорупційний комітет ВР оголосив новий конкурс на посаду аудитора НАБУ

  • 6 Квітня, 2017
  • 1391 Переглядів
  • 0

Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції оголосив про проведення нового конкурсу на посаду аудитора НАБУ від парламенту.

Як інформує УНІАН, відповідне рішення було прийнято на засіданні профільного комітету.

За словами глави антикорупційного комітету Єгора Соболєва, заявки для участі в новому конкурсі Буде прийматися до 3 травня.

“Вимоги виписані в законі … Рішення оприлюднити на сайті комітету, в “Голосі України” і, як зазвичай, повідомити в закордонні представництва держав, які надають технічну допомогу Україні у сфері протидії корупції”, – сказав він.

Соболєв також нагадав, що в конкурсі можуть брати участь “громадяни всіх держав, які мають досвід роботи в міжнародних іноземних судах, прокуратурі або органах звинувачення і слідства”.

Крім того, Соболєв зазначив, що, наскільки йому відомо, уряд планує прийняти рішення про призначення свого представника в складі комісії з аудиту НАБУ після паски.

23 лютого планувала призначити представника до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України, однак депутати не дійшли згоди щодо кандидатури на цю посаду.

Як повідомлялось, 21 березня ВР знову не змогла призначити аудитора НАБУ від парламенту. Ні заступник генерального інспектора Департаменту юстиції США Роберт Сторч, кандидатуру якого схвалив профільний комітет ВР, ні Найджел Браун, кандидатуру якого пізніше висунули фракції “Народний фронт” і БПП, не набрали необхідної кількості голосів депутатів для затвердження на цій посаді.

Після цього профільний антикорупційний комітет ВР заявив про намір оголосити новий конкурсний відбір кандидатур на посаду представника парламенту до складу комісії з аудиту діяльності НАБУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE