Politerno > Україна і світ > Абдалла ІІ: Росія продовжить трясти дерево, якщо ми не прийдемо до взаємних поступок.

Абдалла ІІ: Росія продовжить трясти дерево, якщо ми не прийдемо до взаємних поступок.

  • 7 Квітня, 2017
  • 1679 Переглядів
  • 0

Якщо не зняти геополітичну напругу між США та Росією, наступної точкою докладання зусиль Кремля може стати Молдова. Компроміс між Заходом і Росією щодо анексії українського Криму може призвести до відмови Кремля від підтримки сирійського диктатора Башара Асада, а також “зніме проблему України”.

Таку думку висловив після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом в інтерв’ю The Washington Post Йорданський король Абдалла II.

“З точки зору росіян, вони грають в те, що я називаю тривимірними шахами. Для них важливий Крим, важлива Сирія, Україна, ми бачимо їх в Лівії. Американцям і європейцям потрібно домовлятися з росіянами по всіх цих темах одночасно. Треба йти на компроміси. Для росіян, вважаю, найважливіше – Крим. Якщо буде досягнуто взаєморозуміння по Криму, то, думаю, побачимо велику гнучкість (Кремля – ред) по Сирії, і, вважаю, Україна після цього стане найменшою проблемою”, – заявив монарх ,

На думку Абдалли II, Путіну терміново потрібно відшукати політичне рішення по Сирії, “краще раніше, ніж пізніше”, тому що, “якщо у європейців існують проблеми з терористами ІД, то у росіян цих проблем в 10 разів більше”, оскільки Москва, крім втручання на близькому Сході брала участь у двох війнах в Чечні і має проблемний Кавказ.

“Російсько-американський діалог допоможе справі. А інакше американці і росіяни будуть протистояти в Сирії та Лівії. Якщо цю напруженість не зняти, наступною буде Молдова. Росія продовжать трясти дерево, якщо ми не прийдемо до взаємних поступок.”, – зазначив монарх.

За його словами, США і РФ продовжать “торгуватися” щодо способу відходу ставленика Кремля на Близькому Сході Асада, оскільки в Сирії “нам потрібен режим, який влаштує більшість населення цієї країни”.

Вчора, 6 квітня, Трамп заявив, що Вашингтон може зробити більш активні заходи по Сирії в якості реакції на хімічну атаку проти некомбатантів і збройної опозиції в країні, а вже в ніч на 7 квітня ВМС США крилатими ракетами “Томагавк” розбомбили одну з авіабаз Асада близько Хомса.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE