Politerno > Україна і світ > Час збирати каміння для Петра Порошенко

Час збирати каміння для Петра Порошенко

  • 11 Квітня, 2017
  • 1603 Переглядів
  • 0


Президент починає міняти коней на переправі.

Третій рік президентства завжди є переломним і показовим для українських глав держави. Для Кучми на третьому році другого терміну стало зрозуміло, що потрібно шукати наступника, бо реалізувати проект третього терміну не вийде.

Для Ющенка на третьому році стало очевидно, що він “кульгава качка” в українській політиці і доживає свій президентський термін без шансів на переобрання.

Для Януковича третій рік правління став роком остаточного встановлення неприйнятного для більшості активного населення авторитарного режиму Сім’ї, що по суті зробило неминучою Революцію Гідності, яка настала через рік.

Для Порошенко, чий третій рік правління Україною добігає кінця також показовий. Поки що він залишається основним кандидатом на майбутніх виборах в 2019 році. Однак до виборів всього два роки – і до них пора готуватися. Адже готуватися до них також починає і опозиція, а крім того олігархічна еліта, підшукує відповідні кошики для подальшого розкладання електоральних яєць.

Саме тому 2017 рік – рік, який стане першим роком старту неформальної виборчої кампанії – оголошений роком “початку економічного зростання” (добре, хоч визнають, що до цього три роки тривав економічний спад, який мало не призвів до економічної катастрофи).

Однак у нинішній ситуації продовження гібридної війни, накопичення боргів, девальвації гривні та погіршення економічної ситуації в Україні через блокаду Донбасу говорити про які-небудь зрушення до “початку економічного зростання” не просто проблематично, а навіть анекдотично.

Тому Порошенко потроху починає змінювати своє оточення з двома цілями: оптимізувати організацію майбутніх виборів і знайти “цапів-відбувайлів”, на яких будуть списані всі проблеми.

Перша мета була здійснена заміною Ігоря Гриніва на Артура Герасимова біля керма фракції БПП в парламенті. Очевидно, Герасимов займеться підготовкою до виборів як більш пріоритетним завданням.

Інші кандидати на виліт тільки намічаються – на них повісять усіх собак за проблеми в економіці, відсутність результатів у боротьбі з корупцією і т.д.

Ці кандидати – глава НАЗК Наталія Корчак, глава НБУ Валерія Гонтарєва, яка вже офіційно заявила про відставку, але ще не звільнена парламентом і Президентом, глава Фонду держмайна Ігор Білоус, опальний керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров. Згодом з’являться і інші …

Цікаво, чи не боїться Володимир Гройсман, що під кінець партії гросмейстер пожертвує і ферзем?

Олексій Краснопьоров

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE