Politerno > Україна і світ > Інформагентство АP підтвердило факт відмивання 1,2 млн доларів тандемом Януковича та Манафорта

Інформагентство АP підтвердило факт відмивання 1,2 млн доларів тандемом Януковича та Манафорта

  • 12 Квітня, 2017
  • 1352 Переглядів
  • 0

Видання AP знайшло документальне підтвердження платіжок з “чорної бухгалтерії” Партії регіонів бувшому голові виборчої кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту.

Про це повідомила УП.

Агентство довело факт грошового переказу Полу Манафорту з офшору Neocom Systems Limited, розташованого у Белізі на його рахунок в Киргизстані. Мова йде про 750 тисяч доларів.

“AP раніше було не в змозі самостійно перевірити платіж $750 тисяч відправлених в компанію Манафорта, але недавно отримані фінансові звіти відображають отримання Манафортом виплат з цього платежу. Записи показують, що Девіс Манафорт (фірма політтехнолога – ред.) отримала суму від NeoCom Systems на наступний день після дати виставлення рахунку”, – говориться у статті.

“Для переведенню Манафорту 750 тисяч доларів був використаний договір між компанією “Davis Manafort” і офшорним підприємством Neocom Systems Limited, яке зареєстроване в податковому раю на Белізі.

При цьому гроші надійшли Манафорту не за політичні консультації, а за нібито… продаж комп’ютерного обладнання в кількості 501 одиниця на суму 750 тисяч доларів. При чому гроші Манафорту на його рахунок в Америці були переведені не з України і навіть не з Белізу, а з Киргизстану”, – стверджує видання.

Журналісти агентства в ході розслідування знайшли документи, які підтверджують проплату фірмі Манафорта у 2007 році $455 249, цю транзакцію зафіксовано в так званій “амбарній книзі” Партії Регіонів.

“Фінансові звіти недавно отримані The Associated Press підтверджують, що, принаймні $1,2 млн виплат, згаданих у “амбарній книзі” поруч з ім’ям Манафорта були фактично отримані його консалтинговою фірмою в Сполучених Штатах. Вони включають в себе платежі в 2007 і 2009 роках”, – доводить агенство.

Зазначається, що Пол Манафорт в особистому коментарі агентству акцентував увагу на тому, що усі фінансові розрахунки були в  рамках закону.

“Будь-які фінанси, отримані моєю компанією, є законними платежами за надані політконсалтінгові послуги. Я виставляв рахунки своїм клієнтам, і вони оплачували за допомогою банківських переказів”, – сказав політтехнолог.

Нагадаємо, у березні 2017 року Лещенко у статті “Манафорт і Янукович відмивали гроші через Киргизстан” доводив, що Партія регіонів здійснювала оплату послуг Пола Манафорта, використовуючи офшорні структури та банки із сумнівноїюрепутацією.

Радник Пола Манафорта Джейсон Мелоні назвав заяви автора статті депутата Лещенка безпідставними.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE