Politerno > Україна і світ > Тіллерсон назвав відсутність поступу у врегулюванні ситуації в Україні перешкодою до нормалізації стосунків з Росією

Тіллерсон назвав відсутність поступу у врегулюванні ситуації в Україні перешкодою до нормалізації стосунків з Росією

  • 12 Квітня, 2017
  • 1633 Переглядів
  • 0

Державний секретар США Рекс Тіллерсон після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Москві і після того, як їх обох прийняв президент Росії Володимир Путін, назвав відсутність поступу в урегулюванні в Україні перешкодою до нормалізації відносин із Росією.

Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

Як сказав він на прес-конференції, сторони підтвердили важливість мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині Донбасу. Але, наголосив він, доки не буде досягнено повного поступу в їхньому виконанні, це буде залишатися перешкодою на шляху до поліпшення відносин між США і Росією.

У Росії й США спільна позиція щодо необхідності виконання Мінських угод. Про це міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив на прес-конференції з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном сьогодні в Москві.
“Ми торкнулися кризи в Україні, у нас єдина позиція про те, що Мінські домовленості 2015 року повинні виконуватися”, – сказав він. Лавров заявив, що сторони згадали, як за попередньої адміністрації США був налагоджений двосторонній канал консультацій між Москвою і Вашингтоном на додаток до “нормандської четвірки”.

Він нагадав, що Росія має виконати свої зобов’язання, зокрема, щодо виведення військ і озброєнь, і вплинути на сепаратистів, щоб Організація з безпеки і співпраці в Європі могла повноцінно відіграти свою роль у врегулюванні.

Пізніше, відповідаючи на запитання, Тіллерсон сказав, що під час переговорів питання санкцій, запроваджених щодо Росії через її агресію проти України, не обговорювали.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE