Politerno > Тернопільщина > “Українська справа” кличе тернополян на Співоче поле

“Українська справа” кличе тернополян на Співоче поле

  • 13 Квітня, 2017
  • 1484 Переглядів
  • 0

Ліга підприємців “Українська справа” за сприяння міської ради, управління культури ОДА, Козацько-десантного екологічного осередку та інших громадських організацій, перелік яких – на стадії формування, вже вдруге організовує мистецький фестиваль “Співоче поле. Тернопіль”.

Цьогоріч захід, що відбудеться 13-14 травня у парку Національного Відродження, буде приурочений Дню Матері.

У програмі пошанування українських матерів: різноманітні конкурси, розваги для дорослих та дітей, спортивні змагання тощо. У ці дні на Співочому полі та на прилеглій до нього території діятимуть містечка народних майстрів, благодійні та еко-ярмарки, відбуватимуться майстер-класи, працюватимуть павільйони закладів громадського харчування, пройде турнір «Шашки на лаві», змагання “Богатир Тернополя”…

Не менш насиченою та цікавою обіцяє бути культурно-мистецька програма, участь у якій візьмуть дитячі творчі колективи обласного центру, відомі тернопільські та українські виконавці. Спеціальний гість фестивалю – легенда української естради Валерій Маренич.

Окрім того, у рамках “Співочого поля. Тернопіль” пройде етап Всеукраїнського творчого марафону “Мистецтво єднає Україну” та відбудеться щорічний Всеукраїнський фестиваль “Цвіт вишиванки”.

Нині – за місяць до мистецького фестивалю – організатори та партнери ще узгоджують програму святкування, приурочену Дню Матері, проте вже зараз можна з упевненістю сказати, що вона потішить усіх, хто в ці дні прийде на Співоче поле.

Та й не лише потішить! Адже козаки обіцяють розгорнути козацьку кухню, а найвідоміші тернопільські ресторатори, кулінари, кухарі пригощатимуть тернополян ексклюзивними стравами. Уже традиційно участь у кулінарних витребеньках місцевих майстрів візьме відомий український журналіст і телеведучий Костянтин Грубич. Справжньою родзинкою зусиль кухарів і рестораторів стане чергове встановлення гастрономічного рекорду України з приготування… та подальшого безкоштовного харчування.

Щоб зберегти інтригу, організатори масової забави ще не готові розкрити широкій аудиторії всі секрети та сюрпризи, які 13-14 травня чекають тернополян та гостей міста на легендарній “співучці”. Однак, наголошують, що фестиваль, як і всі попередні масові мистецькі заходи під егідою Ліги підприємців “Українська справа”, будуть підпорядковані єдиній меті: популяризації українських звичаїв і традицій, культурному розвитку громади.

Українські гроші повинні потрапляти в українські руки і використовуватися на українські справи. У даному випадку, кожна п’ята гривня, зароблена організаторами та партнерами фестивалю, буде передана тернопільським волонтерам для придбання автомобіля, яким вони зможуть доправляти допомогу українським воїнам на передову.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE