Politerno > Україна і світ > В Росії затримано ймовірного організатора теракту в петербурзькому метро (відео)

В Росії затримано ймовірного організатора теракту в петербурзькому метро (відео)

  • 17 Квітня, 2017
  • 1580 Переглядів
  • 0

У понеділок, 17 квітня, в Росії затримано ймовірного організатора теракту 3 квітня в метро Санкт-Петербурга – 27-річного уродженця Центральної Азії Аброра Азімова. Пізніше силовики оприлюднили відео затримання підозрюваного.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ Росії.

“У рамках порушеної СК Росії кримінальної справи за фактом терористичного акту в метрополітені Санкт-Петербурга в понеділок в Одинцовському районі Московської області затриманий один з організаторів розслідуваного злочину, виходець з Центральноазіатського регіону Азімов Аброр Ахралович, 1990 року народження, який здійснив підготовку терориста-смертника”, – йдеться в повідомленні.

На відеозаписі видно, як люди з нашивками “ФСБ” на куртках вибігають з автомобіля і біжать за чоловіком по доріжці між кущами. Йому на зустріч йдуть ще два чоловіка, котрі першими хапають підозрюваного. На наступних кадрах видно що чоловік лежить на землі. На запитання з-за кадру “Прізвище, ім’я?” чоловік відповідає: “Азімов, Аброр”. Після цього його запитують: “За що затримано, здогадуєтеся?”. У відповідь підозрюваний відповідає: “Так”.

Під час обшуку у затриманого знайшли пістолет, в обоймі кілька патронів. Розібравши його, співробітники ФСБ заявляють: “Бойовий”.

Також у чоловіка знайшли пакет з мобільним телефоном.

Зазначається, що Азімов займався підготовкою терориста-смертника Акбарджона Джалілова.

За даними відомства, Азімова доправили до Слідчого комітету.

Раніше у Пітері затримали 6 ймовірних поплічників Джалілова: Сейфулла Хакімова, Ібрагібжона Ерматова, Ділмурода Муідінова, Бахрама Ергашева, Азамжона Махмудова, Махамадюсуфа Мірзаалімова.

Згодом у Москві було затримано ще двох підозрюваних. Під час обшуку у них знайшли вибуховий пристрій, ідентичний знешкодженому на станції “Площа Повстання”.

Нагадаємо, 3 квітня 2017 року на центральній станції Санкт-Петербурзького метрополітену прогримів вибух в результаті якого загинули 14 людей, більше 40 отримали поранення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE