Politerno > Україна і світ > AP: Росія і Китай послали розвідувальні кораблі для стеження за авіаносцем США

AP: Росія і Китай послали розвідувальні кораблі для стеження за авіаносцем США

  • 17 Квітня, 2017
  • 1614 Переглядів
  • 0

Агентство AP з посиланням на японські джерела стверджує, що РФ і КНР відправили розвідувальні кораблі для стеження за американським авіаносцем, який прямує до Корейського півострова.

Китай і Росія направили розвідувальні судна для стеження за американським атомним авіаносцем “Карл Вінсон”, який рухається в напрямку Корейського півострова. Про це 16 квітня повідомило агентство AP з посиланням на “численні джерела” в японському уряді.

Передбачається, що Китай і РФ прагнуть відстежити маневри США, які не виключають військових дій відносно КНДР. Однією з цілей відправки розвідувальних кораблів може бути попереджувальний сигнал на адресу Вашингтона, пише далі агентство. Раніше в Пекіні та Москві висловили стурбованість жорсткою позицією американської влади з північнокорейського питання.

Тим часом Майк Пенс відвідав військову базу між Кореями

17 квітня віце-президент США Майк Пенс відвідав військову базу “Кемп Боніфас” поблизу демілітаризованої зони, що розділяє Північну і Південну Кореї. Пенс знаходиться в Південній Кореї в рамках десятиденної поїздки по Азії. В “Кемп Боніфас” віце-президент США провів брифінг з американськими військовослужбовцями. Черговий ракетний запуск, проведений напередодні Пхеньяном, Пенс назвав “провокацією“.

Раніше, 16 квітня, президент США Дональд Трамп в своєму профілі в соцмережі Twitter повідомив, що США і Китай співпрацюють з північнокорейського питання. “Навіщо мені називати Китай валютним маніпулятором, якщо вони працюють з нами над проблемою Північної Кореї? Подивимося, що буде!” – написав Трамп.

5 квітня, президент США Дональд Трамп пообіцяв усіма засобами захищати союзників від Північної Кореї: він запевнив Японію і Південну Корею в повній підтримці з боку Вашингтона. 8 квітня стало відомо, що ударна група ВМС США на чолі з авіаносцем “Карл Вінсон” відправиться в район Корейського півострова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE