Politerno > Україна і світ > Манафорт допоможе прилаштувати мільярди китайського олігарха

Манафорт допоможе прилаштувати мільярди китайського олігарха

  • 17 Квітня, 2017
  • 1379 Переглядів
  • 0

Очільник виборчої кампанії президента США Дональда Трампа та екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт, збирається давати поради китайському мільярдеру Яну Чі. Financial Times повідомляє, що американець спробує допомогти власнику будівельної імперії Pacific Construction Group з Китаю отримати інфраструктурні контракти в США на трильйон доларів, додаючи, що Манафорт і Ян Чі зустрічалися в Шанхаї минулого четерга.

Про це інформує ZN.ua.

Китайський мільярдер, в свою чергу, розповів американському виданню, що Манафорт буде допомагати йому в ході так званого “іфраструктурного вибуху” в США. Розмовляючи з журналістами у кімнаті для конференції, оздобленій китайськими класичними малюнками, Ян Чі вказав на мапу США: “Цю мапу ми повісили тут для спеціального представника Трампа, Пола”.

У Манафорта підтвердили, що він був у Шанхаї минулого тижня, але заперечили, що поїздка мала діловий характер. Пізніше представники одіозного політтехнолога підтвердили, що візит в Китай таки був діловим, але заперечили, що йшлося про інфраструктурні проекти.

В той же час, джерело, поінформоване про переговори, розповіло Financial Times, що Манафорт у Китаї шукав угоди на конкретні проекти в США. Зустріч з Яном Чі була попередньою. Через кілька місяців він “повернеться для продовження переговорів”.

Як повідомлялось, журналісти AP знайшли докази отримання Манафортом коштів з “чорної каси” регіоналів. Як наголошується в матеріалі агентства, мова йде про виплати, здійснені в 2007 та 2009 роках.

21 березня, народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив документи, які, за його словами, розкривають механізм отримання американським політтехнологом Полом Манафортом коштів з “Чорної каси” Партії регіонів. На думку Лещенка, виплати на користь Манафорта здійснювалися з використанням офшорних юрисдикцій і банків сумнівної репутації, зокрема – через фінансовий рахунок офшорної компанії в Киргизстані.

У свою чергу, спікер американського політтехнолога Пола Манафорта Джейсон Мелоні спростував заяву українського депутата Сергія Лещенка про отримання Манафортом 750 тисяч доларів з “Чорної каси” Партії регіонів за рахунок офшорної компанії в Киргизстані.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE