Politerno > Україна і світ > “Гаманця” Авакова безкоштовно охороняє Нацполіція, “смотрящого” Порошенка – СБУ

“Гаманця” Авакова безкоштовно охороняє Нацполіція, “смотрящого” Порошенка – СБУ

  • 18 Квітня, 2017
  • 1664 Переглядів
  • 0

Народного депутата та мультимільйонера від “Народного фронту” Ігоря Котвіцького охороняє національна поліція.

Про це йдеться у програмі “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

Як встановили журналісти програми, нардепа Котвіцького супроводжують два представники поліції. Ще щонайменше двоє поліцейських охороняють резиденцію під Харковом, якою користується народний депутат. Один з охоронців резиденції повідомив журналістам, що він є співробітником поліції особливого призначення.

Як відомо, єдиною підставою для надання народним депутатам безкоштовної охорони силами правоохоронних органів – доведена загроза їхньому життю. В такому випадку охорона може надаватися за Законом “Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві” (рішення приймається слідчим, прокурором або судом) або за Законом “Про Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб” (за рішенням Президента на підставі подання Голови Верховної Ради або начальника Управління держохорони).

Котвіцький пояснює надання йому безкоштовної охорони поліцією замахом на нього. Співробітник поліції особливого призначення, який охороняє резиденцію, якою користується Котвіцький, зазначив, що охорона надана депутату “за рішенням суду”.

На питання, скільки співробітників поліції задіяно в його охороні, нардеп відповів: “Один”.

“Коли ж наступного дня журналісти зафіксували його у супроводі двох охоронців, Котвіцький стверджував, що журналістам здається, що охоронців двоє”, – сказано у сюжеті.

[metaslider id=10676]

У грудні 2016 р. харківський “Народний Фронт” повідомляв, що будинок під Харковом, яким користується Котвіцький, обстріляли з гранатомету. У тому ж повідомленні осередок політсили вимагав надати Котвіцькому державну охорону.

Про те, що депутат перебував у будинку, не повідомлялося.

“Журналісти програми відвідали маєток під Харковом, який в грудні начебто обстріляли з гранатомету. Жодних слідів обстрілу на резиденції наразі не помітно, а охоронець закритого котеджного містечка, в якому розташований цей маєток, зазначив, що у нього “не стріляють”, – йдеться у сюжеті.

Також у сюжеті розповідається, що народний депутат від БПП Олександр Грановський з липня 2015 року користується безкоштовною охороною від СБУ, що власне підтвердив сам Грановський.

У коментарі програмі він пояснив, що користується охороною як свідок у кримінальному провадженні, однак відмовився уточнити жодні деталі цього провадження. Грановський також запевняє, що не впливав на рішення СБУ щодо надання йому охорони.

[metaslider id=10684]

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE