Politerno > Україна і світ > Золотарьов: АТО навиворіт

Золотарьов: АТО навиворіт

  • 18 Квітня, 2017
  • 1913 Переглядів
  • 0

Конфлікт на Донбасі придбав всі риси гібридної війни: влада з одного боку посилає людей гинути в боротьбі з ворогом, а з іншого, з вигодою для себе з цим же ворогом торгує, вважає політолог Андрій Золотарьов.

В Україні три роки триває збройний конфлікт в Донбасі, який офіційна влада називають антитерористичною операцією.

14 квітня 2014 року на сайті президента України було опубліковано текст указу № 405/2014 про початок антитерористичної операції на сході України: “Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року” Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України “. Указ набрав чинності з дня опублікування.

За даними ООН, за період з середини квітня 2014 року по 12 березня 2017 року жертвами конфлікту в Донбасі стали 9940 чоловік і ще 23 455 були поранені.

“Евфемізм, який називається АТО, суто моя особиста думка, що ми маємо прецедент громадянської війни з елементами інтервенції”, – заявив Андрій Золотарьов. За його словами, те, що відбувається зараз в Донбасі набуло всіх рис гібридної війни.

“Тобто, коли влада однією рукою посилає людей вмирати в боротьбі з ворогом, а іншою рукою з тими, кого називає ворогом, вона анітрохи не коливаючись з вигодою для себе торгує, роблячи на цьому чималий гешефт …

Тобто наочно така ось гибридность”, – сказав експерт. Зрозуміло, що в нинішніх умовах для влади конфлікт на Сході – це палочка-виручалочка, якою завжди можна заткнути роти критикам влади – це з одного боку, зазначає Золотарьов.

“А з іншого боку, списувати свої прорахунки і злодійство, причому заробляти чималі на цьому гроші. В умовах падаючої української економіки.

Тому, як мені видається, поки буде ця влада, до тих пір буде така гібридна війна”, – спрогнозував політолог.

“Війна – це така димова завіса, яка відволікає думку громадськості від того, що система влади не змінилася. Так, вона одягла вишиванки, вона кричить про патріотизм, але так само весь сенс її існування – це отримання корупційної ренти.

І війна – в допомогу . Тому поки нинішня партія влади буде знаходитися біля керма, хіба що тільки під дуже потужним зовнішнім тиском може щось змінитися в плані реалізації “Мінська” або будь-яких інших угод.

Вона в них не зацікавлена ​​”, – резюмував Андрій Золотарьов.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE