Politerno > Україна і світ > Євробачення в Києві: що спробують приховати (відео)

Євробачення в Києві: що спробують приховати (відео)

  • 20 Квітня, 2017
  • 1522 Переглядів
  • 0

Проведення конкурсу “Євробачення” вимагає набагато менше коштів, ніж буде витрачено Україною

Таку думку Politeka Online висловив народний депутат, член групи “Воля народу” Євген Рибчинський.

“Я прекрасно усвідомлюю, що весь цей процес, як і в 2005 році, будуть намагатися просто заховати, щоб ніхто нічого не здогадався. Вже зараз на проведення Євробачення виділено близько 700 млн гривень. Це просто величезна сума, практично 30 млн доларів США. Насправді, такий конкурс варто в три рази дешевше”, – запевнив Рибчинський.

Нардеп також уточнив, що Генпрокуратура не буде зараз займатися фактами зловживання, в тому числі і під час проведення тендерів, при підготовці до конкурсу.

“Зараз генпрокурор займатися цим не буде. Потім же, на мою думку, більшість “кінців” будуть кинуті “в воду”, – зазначив він.

За словами Рибчинського, претензії до підготовки Євробачення є практично по кожній статті кримінального кодексу.

“За великим рахунком, є питання практично по всіх статтях. Наприклад, апаратура для внутрішніх комунікацій у них коштує півмільйона євро. Хто розбирається в цьому, зрозуміє, що ця цифра завищена мінімум в три рази”, – уточнив він.

Також нардеп розповів, хто безпосередньо керує процесом підготовки до “Євробачення”.

“Ми зустрічалися з віце-прем’єром Кириленко. Також ми познайомилися з людиною, яка фактично керує процесом. Це Павло Грицак. Він практично кожен день відсилає мені матеріали, які повинні були б його виправдовувати, але з двох сотень тендерів більшість так і не було проведено. Причиною є те, що не було часу для їх проведення. За їх словами, залишалося трохи більше місяця, а відповідно, просто призначався підрядник, який буде виконувати певну роботу”, – повідомив Рибчинський.

Нагадаємо, згідно з даними системи закупівель ProZorro, Національна громадська телерадіокомпанія України уклала договір з ТОВ Tickets.ua по організації авіаперевезень для пісенного конкурсу “Євробачення-2017”. Так, послуги з авіаперевезень для персоналу, який обслуговує пісенний конкурс “Євробачення-2017”, обійдуться в 20 млн гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE