Politerno > Україна і світ > Порошенко знову заговорив про реформу СБУ

Порошенко знову заговорив про реформу СБУ

  • 22 Березня, 2019
  • 1213 Переглядів
  • Comments Off

Президент Петро Порошенко вважає, що СБУ повинна продовжувати реформування і стати незалежною від політики громадянською структурою.

Про це він заявив, виступаючи на урочистостях з нагоди 27-річчя створення СБУ в Києві, передає “Інтерфакс-Україна”.

“СБУ має продовжувати рух на шляху до реформ. Україна потребує потужної, динамічної і гнучкої Служби безпеки, яка діє за найвищими стандартами і принципами НАТО”, – сказав Порошенко.

Він зазначив, що СБУ повинна стати “повністю незалежною від політики і мати чітко визначені функції контррозвідки, боротьби з тероризмом, захисту державної таємниці”.

За словами президента, модернізація спецслужби означає, що вона повинна стати “не військовою, а громадянською структурою”, як в Європі та США. “Це не зробить її слабшою, а навпаки – міцнішою, гнучкішою, здатною протистояти загрозам”, – додав Порошенко.

Нагадаємо, в Україні вже близько 10 років обговорюють можливість позбавлення СБУ права розслідувати економічні злочини. У березні 2017 року президент Порошенко оголосив про початок реформи СБУ, яка передбачатиме передачу окремих функцій, що не властиві класичним спецслужбам, іншим правоохоронним органам. Однак у поданому президентом законопроекті про національну оборону ця ідея залишилася нереалізованою. 

У липні 2017 року глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі заявив про необхідність реформування Служби безпеки України.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що працівники СБУ використали справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк для дискредитації поліції.

Читайте також: Викрито усю київську мережу Порошенка

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE