Politerno > Тернопільщина > Фракція Об’єднання “Самопоміч” зробила заяву щодо блокування приміщення Тернопільської міськради

Фракція Об’єднання “Самопоміч” зробила заяву щодо блокування приміщення Тернопільської міськради

  • 24 Квітня, 2017
  • 1639 Переглядів
  • 0

Сьогодні депутати Тернопільської міської ради не змогли потрапити до приміщення Тернопільської міської ради для виконання своїх депутатських повноважень через блокування входу в раду невідомими особами.

Зокрема, фракція “Обє’днання “Самопоміч” на своїй сторінці у Facebook оприлюднила заяву щодо подій під міськрадою.

Ми шкодуємо, що міський голова не зміг забезпечити безпеку депутатам та провести пленарне засідання п’ятнадцятої сесії Тернопільської міської ради. Також насторожує, що керівництво блокувальниками здійснював голова постійної комісії з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності Володимир Стаюра.

Через неспроможність міського голови забезпечити належну організацію сесії, депутати не змогли розглянути важливі для життєдіяльності та розвитку міста питання. Нам не зрозуміло, чому представники охоронної фірми, яка здійснюює охорону міської ради не вчиняла жодних дій, щодо деблокування приміщення міської ради. За словами керівника обласної поліції їх в приміщенні було більше 20 осіб.

Дії блокувальників під міською радою прямо підпадають під статтю 351 Кримінального кодексу України “Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради”. Санкція згідно цієї статті – штраф від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Усі депутати, які не змогли попасти сьогоді на засідання сесії через блокування приміщення написали відповідні заяви про кримінальне правопорушення на ім’я начальника ГУПН в Тернопільській області. Керівник обласної поліції, як досвідчений слідчий, запевнив, що дії, які відбувалися під радою підпадають під статтю кримінального кодексу України, та що представники поліції зібрали достатню доказову відео- та фото- базу. Віримо у справедливе розслідування та належне покарання винних. Колегам-депутатам, які постраждали під час сутичок бажаємо швидкого одужання.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE