Politerno > Україна і світ > Головним люстратором України стала екс-помічниця нардепа від БПП

Головним люстратором України стала екс-помічниця нардепа від БПП

  • 25 Квітня, 2017
  • 1742 Переглядів
  • 0

 

Тільки з третьої спроби Мін’юст зміг вибрати чиновницю, яка очолить Департамент з питань люстрації.

Київ, 25 квітня. У міністерстві юстиції нарешті визначилися з кандидатурою головного люстраторів України. Дану посаду за підсумками конкурсу зайняла колишня помічниця нардепа Олега Барни Анастасія Задорожна.

Про це повідомляється на сайті Мін’юсту, інформує видання Вести

Анастасія Задорожна є головним фахівцем відділу правового забезпечення та науково-аналітичної роботи департаменту люстрації, а 17 березня Мін’юст призначив її виконуючим обов’язки директора департаменту люстрації.

У 2010 році вона закінчила Київський національний університет внутрішніх справ за спеціальністю “Правознавство”. Раніше Задорожна була помічником депутата Верховної Ради від фракції “Блок Петра Порошенко” Олега Барни.

Її заступником – начальником відділу правового забезпечення та науково-аналітичної роботи департаменту з питань люстрації обрано Олександра Чіковані.

Також конкурс визначив двох фахівців департаменту – головного спеціаліста відділу правового забезпечення та науково-аналітичної роботи, ним став Сергій Козиренко, і провідного спеціаліста відділу інформаційно-аналітичної роботи та взаємодії з громадськими інститутами – Вікторію Білак.

Нагадаємо, попередній керівник Тетяна Козаченко подала у відставку. Після цього в. о. глави департаменту хотіли призначити 23-річну Анну Калинчук. Але проти її кандидатури виступила керуюча справами міністерства Ганна Онищенко, яка заявила, що кандидатура Калинчук викликала неоднозначну реакцію суспільства.

Раніше голова Ради “Громадський люстраційний комітет” Саша Дрік заявила, що конкурс непрозорий, так як в комісії немає представників громадськості, а також не передбачена онлайн-трансляція конкурсу.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE