Politerno > Україна і світ > Хакери ГРУ атакували сервера штабу Макрона, Ле Пен залишає партію – ЗМІ

Хакери ГРУ атакували сервера штабу Макрона, Ле Пен залишає партію – ЗМІ

  • 25 Квітня, 2017
  • 1426 Переглядів
  • 0

Зафіксовано 160 атак на ресурси лідера президентських перегонів у Франції.

Сервери штабу лідера президентської кампанії у Франції Еммануеля Макрона піддавалися кібератаці з боку хакерів, пов’язаних з Головним розвідувальним управлінням РФ (ГРУ).

Про це повідомляє Reuters, з посиланням на представника японської компанії Trend Micro, яка спеціалізується на антивірусному захисті.

За його словами, взламати сервери намагалася група, яка відома як Pawn Storm (Атака пішаків). Хакери намагалися встромити шкідливу програму через електронну пошту.

Експерт підкреслив, що почерк хакерів був схожий на той, який був використаний хакерами при атаці серверів Демократичної партії в США, а також серверів партії Ангели Меркель, які намагалися взламати в травні 2016 року.

У свою чергу Associated Press передає, що хакери близько 160 разів атакували ресурси штабу Макрона. Також вони створили фейковий сайт для збору паролів співробітників виборчої кампанії Макрона. Він пропрацював кілька місяців.

Раніше Франція пригрозила відповісти Росії на кібератаки. Міністр закордонних справ країни Жан-Марк Еро заявив, що в разі втручання зарубіжних держав в вибори, Франція буде готова прийняти “відповідні заходи”.

Також стало відомо, що хакери вскрили сторінку Олланда в Facebook

Кандидат на пост президента Франції Марін Ле Пен заявила, що відійде від керівництва партією “Національний фронт”, щоб зосередитися на другому турі президентських виборів.

Про це пише BBC.

“Сьогодні ввечері я вирішила піти з поста президента “Національного фронту”, – сказала кандидат в президенти в ефірі телеканалу France 2. Вона пояснила це бажанням бути “вище партійних інтересів”.

“Я завжди вважала, – сказала Ле Пен, – що президент республіки є президентом усіх французів. Тепер потрібно переходити від слів до справи”, – пояснила вона.

Незважаючи на результати опитувань, згідно з якими кандидат у президенти Франції екс-міністр економіки Еммануель Макрон має більші шанси перемогти у другому турі виборів, Ле Пен заявила про впевненість у власній перемозі.

“Ми можемо перемогти. І ми переможемо”, – резюмувала вона.

Як відомо, лідер партії “Національний фронт” Марін Ле Пен і екс-міністр економіки Еммануель Макрон  проходять до другого туру президентських виборів у Франції. Макрон отримав 23,75% голосів, Ле Пен – 21,53%.

Другий тур виборів у Франції відбудеться 7 травня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE