Politerno > Україна і світ > Названо найбільш ВІЛ-інфікована країна Євросоюзу

Названо найбільш ВІЛ-інфікована країна Євросоюзу

  • 25 Квітня, 2017
  • 1409 Переглядів
  • 0

ВІЛ в Латвії вражає всі вікові групи – і новонароджених, і людей старше 55 років

У Латвії зареєстрований найвищий рівень захворюваності на ВІЛ в Євросоюзі, розповіла журналістам глава Балтійської ВІЛ-асоціації Інга Упмаце.

Про це повідомило видання Комментарии.ua

“Число констатувати нових випадків захворювання вірусом імунодефіциту людини в Латвії перевищило показник Естонії і було найвищим серед всіх країн ЄС. Згідно з даними Центру профілактики і контролю захворювань, на 1 січня 2017 року Латвії було зареєстровано 6972 хворих на ВІЛ”, – пояснила Упмаце.

За її словами, подібна статистика – дуже тривожний сигнал для Латвії.

Упмаце додала, що число проведених тестів на СНІД та ВІЛ-інфекцію за останні місяці збільшилося в середньому на 15%. За перші вісім місяців 2016 року в Латвії було зареєстровано 197 нових випадків захворювання на ВІЛ, а за наступні чотири – ще 168.

Крім того, влада запустила кампанію з інформування про небезпеку вірусу імунодефіциту. Жителі країни стали більш активно проходити тест на ВІЛ, і результати виявилися приголомшуючими – за час кампанії число нових пацієнтів подвоїлося. Подив викликає те, що левова частка хворих отримали ВІЛ при нез’ясованих обставинах. Збільшилося число дітей, які отримали вірус від матері.

За даними Балтійської ВІЛ-асоціації, найчастіше вірус передається шляхом гетеросексуальних статевих контактів (38%). Гомосексуальні зв’язки привели до 6,6% випадків захворювання. ВІЛ в Латвії вражає всі вікові групи – і новонароджених, і людей старше 55 років.

Зараз влада задумалася про те, щоб ввести в країні положення “епідемії”. Все через те, що поширюється небезпечний вірус по території країни дуже швидко.

За підрахунками ВООЗ, число ВІЛ-інфікованих в Латвії може бути вдвічі більше, ніж виявлено, тому дуже важливо залучити до лікування ту частину інфікованих, які не знають про наявність у них захворювання.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE