Politerno > Україна і світ > Більше тисячі людей затримані в Туреччині за зв’язки з організацією Гюлена

Більше тисячі людей затримані в Туреччині за зв’язки з організацією Гюлена

  • 26 Квітня, 2017
  • 1289 Переглядів
  • 0

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив про затримання в ході нічних і ранкових рейдів 1009 підозрюваного у зв’язках з організацією Фетхуллаха Гюлена (Фето), яка звинувачується Анкарою в організації спроби путчу в липні 2016 року.

Про це сьогодні повідомив ТАСС.

“Сьогодні в 81 провінції Туреччини була проведена операція. Вона ще триває. На даний момент в 72 провінціях затримано 1009 наближених (до ФЕТО – ред) осіб, і це дуже важливий крок для нашої країни”, – сказав міністр.

Раніше прокуратура видала приписи на затримання 4,9 тис. осіб, що працюють в структурах Управлінь безпеки республіки або пов’язаних з ними. В основному затримані співробітники поліції.

Облави пройшли як за адресами мешкання підозрюваних, так і на їх робочих місцях. Операції проводилися одночасно співробітниками відділів поліцейської розвідки і відділів по боротьбі з оргзлочинністю та контрабандою центрального і регіональних Управлінь безпеки.

15 липня 2016 року група солдатів і офіцерів з ЗС Туреччини, в тому числі з жандармерії, зробила спробу державного перевороту, основне протистояння розгорнулося в Стамбулі і Анкарі. Загинули 246 чоловік, не рахуючи путчистів, більше двох тис. отримали поранення. Путчисти захопили начальника Генштабу Хулуси Акара і планували захопити президента Тайіпа Ердогана.

Уряду вдалося взяти контроль над країною в свої руки. У спробі перевороту влада звинувачує Гюлена, що проживає в США, і його прихильників з Фето, які діяли на території Туреччини. Після спроби путчу в країні почалася масштабна чистка держструктур від прихильників Фето, відсторонені або звільнені з держслужби більше 40 тис. чоловік.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE