Politerno > Україна і світ > Інспекційна група США відвідає зону АТО і Крим

Інспекційна група США відвідає зону АТО і Крим

  • 2 Червня, 2017
  • 1375 Переглядів
  • 0

4-12 червня інспекційна група США відвідає військові підрозділи в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі і територію анексованого Криму.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

“Інспекційна група США, в складі 7 спостерігачів, з 4 по 12 червня буде проводити в Україні інспекцію відповідно до розділу 10 “Регіональні заходи” Віденського документа 2011 про заходи зміцнення довіри і безпеки (ВД-2011)”, – йдеться в повідомленні .

Відзначається, що до складу групи також увійшли представники Грузії, Данії та Канади.

“Інспекційна група прибуває на запрошення української сторони з метою моніторингу військово-політичної ситуації в центральному і південно-східному регіонах України, а також для спостереження за діяльністю Збройних сил і інших силових структур з подальшим інформуванням держав-учасниць Організації з безпеки і співпраці в Європі ( ОБСЄ) “, – зазначили в Міноборони.

У відомстві підкреслили, що намір відвідати Крим “є свідченням невизнання США анексії Криму Росією і підтвердженням підтримки суверенітету і територіальної цілісності України в межах кордонів, які визнані міжнародним співтовариством”.

Як відомо, Єврокомісар Йоханнес Хан, посол Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі і глава групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер в п’ятницю відвідали зруйноване війною Широкино.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE