Politerno > Тернопільщина > ВО “Автомайдан”: Тернопільська міська рада – політика пропаганди (Відео)

ВО “Автомайдан”: Тернопільська міська рада – політика пропаганди (Відео)

  • 4 Червня, 2017
  • 1812 Переглядів
  • 0

Тернопільский осередок ВО “Автомайдан” на своїй сторінці у Facebook оприлюднив факти зловживання службовим положенням мера Тернополя С. В. Надала в галузі використання адмінресурсу в ЗМІ задля власного піару.

Нещодавно тернопільські журналісти висловили незгоду щодо інформаційної політики міського голови Тернополя С. В. Надала . “Автомайдан” також неодноразово звертав увагу на офіційну позицію ТМР, яка, на нашу думку, містить ознаки пропаганди.

Головним рупором ТМР офіційно є Катерина Калуш, яка очолює відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації. Катерина сумлінно виконує свої обов’язки, от тільки не на користь громади, а винятково в інтересах свого шефа С. Надала.

Для прикладу, новини на сайті ТМР практично лише про очільника міста, при цьому кожна друга новина про те, що він зробив доброго для містян. Новинний розділ абсолютно не містить новин депутатів – делегатів до міської ради від громади.

Для того, щоб знайти інформацію від депутатів, користувачу сайту потрібно серйозно напружити очі, і навіть після цього чекає розчарування, оскільки від 42 депутатів на сайті ТМР всього лиш 2-3 новини на місяць (про Сергія Віталійовича 2-3 новини на день).

В актуальну стрічку новин не ставлять навіть секретаря міськради Віктора Шумаду. Обурення цим фактом висловили і самі депутати під час нещодавнього звіту Катерини Калуш на сесії міської ради.

Проте міському голові замало тільки сайту ТМР, тому щороку він витрачає кошти для трансляції власної пропаганди у теле- і радіоефірах та у друкованих виданнях. Цьогоріч на ці потреби заплановано витратити понад 900 000 гривень.

При цьому чиновники міськради заключають договори із порушенням чинного законодавства. Щоб укласти документи з телеканалами, підлеглі С. В. Надала ухилилися від проведення тендерних закупівель, шляхом поділу на “Телевізійні послуги” (телерадіокомпанія “Смайл”) та “Послуги з виробництва кіноплівки та відеокасет” (ТV-4), водночас, підписані договори свідчать, що це одна і та ж послуга – розміщення телепрограми “ТМР інформує”. Звичайно, сам С. В. Надал не проводить ані самі закупівлі, ані підписує договори, усе це за нього роблять його вірні заступники Іван Хімейчук та Вікторія Остапчук.

Більшість тернополян навіть не здогадуються, що обраний ними мер витратив 23,5 тис. грн. для привітання з новорічно-різдвяними святами на Всеукраїнському телеканалі 24. Хочемо звернути увагу, що усі тернопільські ЗМІ, зазвичай, висвітлюють важливі події ТМР на своїх новинних ресурсах безкоштовно, от тільки роблять вони це правдиво та незаангажовано, а от за пропаганду доводиться платити із кишені міського бюджету.

Далі буде…

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE