Politerno > Україна і світ > Саша Боровик оскаржив в суді рішення Порошенка позбавити його громадянства

Саша Боровик оскаржив в суді рішення Порошенка позбавити його громадянства

  • 7 Червня, 2017
  • 1781 Переглядів
  • 0

Соратник Михайла Саакашвілі, тепер уже колишній депутат Одеської міськради Саша Боровик сьогодні подав апеляцію на рішення президента Петра Порошенка про позбавлення його українського громадянства.

Він вважає рішення президента “політично мотивованим перевищенням повноважень”.

Про це Боровик повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні подали позов до Вищого адміністративного суду України в Києві. Відразу після цього суд евакуювали через повідомлення про замінування”, – пише він і додає: “Вважаємо Указ Президента України Порошенко в частині припинення громадянства Олександру Боровику незаконним, прийнятим з перевищенням повноважень, наданих Президенту Конституцією, і таким, що порушує конституційні права і свободи громадянина України “.

Зокрема, в апеляції уточнюється, що Боровик народився у Львові і лише в 90-их вийшов з українського громадянства.

Лише в 2015 році він з ініціативи Адміністрації Президента та Кабміну був запрошений на державну службу і на цій підставі повернув собі українське громадянство.

Боровик також зазначає, що для цього він залишив високооплачувану роботу в Європі.

Також в документі зазначається, що будь-яких дій, які б були підставою для позбавлення громадянства він не робив. Також він вважає, що припинення громадянства не може бути примусовим процесом.

Також сьогодні міська виборча комісія позбавила Боровика мандата депутата Одеської міськради “в зв’язку з втратою ним громадянства України”.

Офіційно оголосять про виключення Боровика на сесії 14 червня.

Замість нього депутатом стане черговою номер списку Блоку Петра Порошенка “Солідарність”, член вищої ради Інтернет партії України Сергій Голдаков.

До цього президент України Петро Порошенко підписав указ про прийняття громадянства України громадянина Федеративної Республіки Німеччина Саші Боровика 6 березня 2015 року.

Читайте також: Саша Боровик: позбавлення громадянства стане елементом тиску на політичних опонентів Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE