Politerno > Україна і світ > Жінки-політики щодо візового режиму з Росією: Ірина Луценко “проти”, Юлія Тимошенко “за”

Жінки-політики щодо візового режиму з Росією: Ірина Луценко “проти”, Юлія Тимошенко “за”

  • 9 Червня, 2017
  • 1856 Переглядів
  • 0

Візи для росіян принесуть Україні більше проблем, ніж вигод, вважає представник президента Петра Порошенка у Верховній Раді Ірина Луценко.

Її слова наводить РИА Новости.

Політик зазначила, що, тільки за попередніми підрахунками, на створення різних консульств, установ, встановлення прикордонного контролю буде потрібно “як мінімум 1,5-2 мільярда гривень” (57,5-75 мільйонів доларів).

На думку Луценко, такі витрати недоцільні, оскільки ці гроші країна може витратити з більшою користю.

Представник президента нагадала, що візовий режим ускладнить поїздки для українців, що працюють в Росії. Крім того, за словами Луценка, видаючи візи жителям Криму, Україна фактично визнає, що півострів вже не є її територією.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що його відомство готове до введення візового режиму з Росією, якщо таке рішення буде прийнято.

Запровадження візового режиму з Російською Федерацією необхідно для збереження територіальної цілісності України.

Про це заявила лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко, відповідаючи на запитання журналістів у кулуарах парламенту.

“Це очевидні речі: якщо є країна-агресор, яка нам оголосила війну  і яка проти нас воює, то, безумовно, для безпеки країни, для збереження цілісності нашої території, для захисту України потрібно зробити все, зокрема і візовий режим”, – зазначила вона.

Парламентар зауважила, що такий крок вже давно потрібно було зробити, але через свою слабкість влада його не робить.

Питання про введення віз піднімалося в українському парламенті не раз.

У жовтні 2016 року таку пропозицію вніс спікер Верховної ради Андрій Парубій. Однак тоді проти виступила найбільша фракція БПП.

На початку червня про необхідність якнайшвидшого введення візового режиму з Росією заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Проти виступає фракція “Опозиційний блок”, в якій заявили, що введення віз може залишити без роботи два з половиною мільйона українців, які працюють в Росії.

Главу МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що якщо Українною буде введено візовий режим, звичайно, Росія відповістьвізовим режимом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE