Politerno > Україна і світ > У МЗС України пояснили, як не опинитися в дурнях в першу ніч безвізового режиму з Європою

У МЗС України пояснили, як не опинитися в дурнях в першу ніч безвізового режиму з Європою

  • 9 Червня, 2017
  • 1532 Переглядів
  • 0

Громадянам України слід звернути увагу, що безвізовий режим з Європейським Союзом (без Великобританії і Ірландії) і іншими країнами Шенгенської зони запрацює не в один час.

Про це в коментарі УНІАН повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

“У неділю, 11 червня 2017 року, починаючи з 00 годин 00 хвилин, вступає в силу рішення Європейського Союзу про безвізові поїздки громадян України”, – зазначив Кирилич.

“При плануванні подорожей радимо ретельно розраховувати маршрут і час прибуття в відповідну країну, щоб уникнути непорозумінь на кордоні і скорочення часу проходження паспортного контролю”, – додав він.

“Звертаємо увагу громадян, які вже в перші години 11 червня планують здійснити поїздку в країни ЄС, що в кожній державі рішення вступить в силу за місцевим часом, яке може відрізнятися від українського”, – повідомив представник МЗС України.

Перевірити місцевий час в європейських столицях і найбільших містах можна за кількома посиланнями в Мережі.

Першими, з 00:01 хвилини 11 червня 2017 року за київським часом, безвізовий режим відкриють Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Болгарія, Греція і Кіпр.

О першій годині ночі за Києвом кордони для громадян України відкриє переважна більшість держав-членів ЄС і Шенгенської зони: Австрія, Бельгія, Данія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Серед держав Європейського Союзу, де пізніше заробить безвізовий режим – Португалія (о другій годині ночі за Києвом).

І, нарешті, серед держав-членів Шенгенської зони, що знаходяться за межами ЄС, останньою скасує візовий режим для українців Ісландія – о третій ночі за київським часом. Рейк’явіку в цей час буде опівночі.

Після цього в переліку територій, які відкривають для українців безвізовий режим в ніч на 11 червня, залишиться тільки Гренландія, яка є автономією Данії, але не частиною ні ЄС, ні Шенгенської зони, проте скасовує візи разом з материкової Данією. У портах Гренландії безвізовий режим запрацює з третьої години ночі (східне узбережжя) до шостої ранку (військова база Thule на західному узбережжі острова) за київським часом.

Читайте також: Всі головні питання по безвізу в одній статті

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE